Хора от Консервативната партия на Великобритания поискаха от премиера на

...
Хора от Консервативната партия на Великобритания поискаха от премиера на
Коментари Харесай

Искат от Мей да разкрие сметката по развода с ЕС

Хора от Консервативната партия на Англия желаеха от премиера на страната Тереза Мей да разкрие каква ще бъда сумата, която Англия ще заплати за излизането си от Европейския съюз. Сумата е позната в английските медии като " сметката за развода ".
Призивите идват, откакто тази седмица се появиха клюки, съгласно които сумата за Брекзит доближава до 40 или 50 милиарда лири, заяви английското издание " Индипендънт ". Това се случва единствено ден преди Мей да дойде в Брюксел за среща с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.
На срещата двамата би трябвало да реализират авансово единодушие по някои от по-важните условия за отдръпване на Лондон от Съюза. Сред тях са " сметката за развода ", границата на Англия с Република Ирландия и правата на европейските жители на територията на Обединеното кралство.
Сред хората, които се пробват да окажат напън върху Тереза Мей, е Майкъл Хезелтайн - някогашен вицепремиер и някогашен водач на Консервативната партия, някои народни представители и някогашни министри. Вестникът напомня, че по-рано Юнкер дефинира плануваната за четвърти декември среща като нужна, с цел да се разбере дали в действителност има прогрес по Брекзит.
Ако ръководителят на Европейския съвет реши след диалозите с Мей, че Англия е постигнала прогрес по най-важните въпроси от съглашението, той ще предложи на съвета бъде сложено началото на договаряния по отношение на комерсиално съглашение с Лондон, нещо, което Англия от дълго време желае.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР