Хора, на които им е било отказано да бъдат пълномощници

...
Хора, на които им е било отказано да бъдат пълномощници
Коментари Харесай

Поредно нарушение на изборите: Хора, на които е отказано да са пълномощници от ОИК, се представят за такива

Хора, на които им е било отказано да бъдат пълномощници от ОИК, тъй като не дават отговор на условията, се показват за такива. Това съобщиха от Общинската изборна комисия, представени от в. Монитор.

Те дефинират това нарушаване, като казус, защото до в този момент никой не е употребил подправен – незаверен документ за прокурист, безапелационни са от ОИК.

Тези лица, като се изключи че са извършители на изборния закон, нямат никакво право да участват в изборните секции. Административните санкции, свързани с тези нарушавания не са задоволително добре уредени и глобите не са съществени, съгласно членове на ОИК.

Експертите описаха още, че е належащо да се ревизира в регистрите, дали фактически попадат лицата, които се показват за пълномощници, тъй като е допустимо да има места, на които подправените пълномощници да се подвизават с отхвърлен от ОИК документ.

Няколко са регионите подали сигнал за подобен тип нарушавания досега. Това са Красна поляна, Банкя, Люлин, Обеля и Младост.

От ОИК молят всички членове на изборни комисии да ревизират прецизно и да наблюдават за нарушавания, тъй като същинските пълномощници имат право да получават копия от протоколите.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР