Хора, малко остана, вижда му се края - ей го

...
Хора, малко остана, вижда му се края - ей го
Коментари Харесай

Бай Дончо, прати ни на Сатурн!

Хора, малко остана, вижда му се края - ей го де е 25 ноември. Няма безусловно никакво подозрение, че откакто шефът на всички шефове бай Дончо великодушно одобри каратиста, футболиста, тенисиста, художника, акордиониста и по съвместителство наш министър председател - Бойко Борисов, нещата в родината рязко ще потръгнат. Работата на половина е опечена - самият факт, че Доналд Тръмп реши да даде аудиенция на Борисов в огромния си Бял дом вече би трябвало отчетливо да ни приказва, че сърцето на първия американски държавен началник се е отворило за нас. Това е ясно като бял ден, пукнете се от гняв, жълтопаветници.

Жестокостта му се пречупи! Преди имахме единствено 2 нищонезначещи фотоси с бай Дончо - една в тил и една протоколна фотография, за която психолог бе написал: " Борисов е като екскурзиант, който се е включил към известна двойка ". Само го финтираше по коридорите на ООН-то. А сега - предложения, диалози и най-много, целувки с Херо Мустафа. Итхтибар, братче. Само Цеца Величкович е награбвал по-страстно от новата американска посланичка!

Но да повторя, нека не забравите -

 

работата е единствено на половина опечена 

 

За да стане всичко тъкмо, Бойко би трябвало да отметне още един куп виновни задания. Трябва да отиде в Съединени американски щати, по-точно във Вашингтон. Трябва да заведе там Севдалина, че да има кой да снима, най-добре лайф. И най-важното - би трябвало да занесе нашите изстрадани претенции. Да тури на масата нашите национални фантазии и идеали. Щото господ дава, но е хубаво да пуснеш най-малко фиш.

Имам неприятното чувство, че по този въпрос в тази страна мисли единствено и само Соломон Паси, всички останали дремят. Затова са съществени терзанията, че Бойко ще стигне до Белия дом, само че няма да има какво да изиска от сегашния и предстоящ президент на Съединени американски щати. Конфузна би била обстановката, в която бай Дончо дава нещо, примерно Северна Македония, което ние не сме желали. Сакън, пази боже!

Мони Паси предложи да желаяме от Тръмп три неща - той да пристигна в София, да ни одобрят за купувачи на F-35 и да спомагат с пращането на българин на Луната. Разбира се, гениални хрумвания. Много, доста елементарни, само че гениални. Лесно осъществими и евтини! Бай Дончо самичък ще пристигна, като му покажем интериора на хотел " Маринела ", който прилича неговите палати в " Тръмп Тауър ". F-35 в последно време не се харчат доста и несъмнено на ниска цена ще ни ги шитнат, още повече че ние плащаме милиарди вкупом, в този момент и незабавно, без особени пазарлъци. А до Луната може да ни хвърлят напряко без пари -

 

ще спрат там на път за Марс 

 

После може да минат и да ни вземат наопаки. Тук не знам дали да споделям - дай боже. Щото нито една автомагистрала няма на тая Луна, нито едно хъбче! Срамота! Много работа се отваря там.

И една концепция от мен - да дарим бай Дончо с общински терен, че да дигне там " Балкан Тръмп Тауър " - по този начин бай Дончо хем ще пристигна, ще ни остави един аероплан подарък и ще се навие да ни качи на Сатурн. Пък и едно село може да кръстим Горно Тръмпово (Trump Heights), както направи Нетаняху в Израел и по този начин скрепи безконечната дружба със Съединени американски щати. Колко му е?! Малко разпоредителност не вреди никому. Трънково име ли е? Не. А Тръмпово!?!

Тук би трябвало заедно да нахвърляме още няколко смели хрумвания, които министър председателят Слънце да тропне на бюрцето на бай Дончо и той да ги парафира, до момента в който се чуди кво да става на тая историческата среща. Тъй като през последната година износът ни за Съединени американски щати понижа с 10%, а вносът ни на артикули от Съединени американски щати скочи с 20%, би трябвало да помолим бай Дончо да вдигне негласното несъгласие върху нашите изконни български артикули, като кисело мляко, лютеница и боза. Да си оправим малко салдото. Разбира се, това е мъчно - поради тъпата протекционистка политика, която води бай Дончо, само че това хем не би трябвало да му го споделяме, хем е изцяло обяснимо - ще им съсипем стопанската система.  

Мисля, че е редно, щом те желаят база на Черно море, ние също да желаяме такава на Тихия океан. Ще действаме по същата скица, по която Борисов желае да си разменяме пристанища с Гърция - танто за кукуригу. Щото ние имаме какво да им дадем - примерно Царево, само че те на нас какво могат да ни предложат? Нищо! А в случай че ни предложат нещо на западното крайбрежие, хем можем да ги браним от мексиканците, хем можем да спрем зловредното демократично въздействие на Калифорния. 

Има още нещо, което би трябвало да желаяме от Тръмп в прав текст и Бойко към този момент загатна за това в ефира. Да питаме бай Дончо

 

кви ги прави Цецоу в Америка!?

 

Гледах Цецоу при Жени Марчева по БТВ - еми отдалеко си проличава зловредното въздействие, оказано на този отстъпник. Сини чорапи, червени гащи, карирано сако... Тия моди от Хилари май идат. 

Ако желаяме всичко това, американците ще ни смъкват 100 кожи от гърба, ще кажат съветските матрьошки в България. Не е по този начин. Това изрично не дава отговор на истината. 

Нека да сме наясно какво желаят американците. Те си го написаха в това изказване на Белия дом: " В знак за мощните и трайни връзки... бъра-бъра... да бъдат разисквани... бъра-бъра... ползи в региона на сигурността, изключително за гарантиране на стабилността на Черноморския район, улеснение на енергийната диверсификация и противодействието на зловредните въздействия, застрашаващи суверенитета на България...бръм-бръм ". 

Черно на бяло си го е написал бай Дончо - желае да ни продадат още самолети, да имат черноморска база, да доставят хъб " Балкан " с полутечен газ и не на последно място - да бием през ръцете зловредно влияещите ни руснаци. Тук бай Дончо чука на отворени порти - това, дето той ни го желае, ние сме го дали и отново ще му дадем, няма проблеми. Ние не се офлянкваме като стиснатите европейци, които се пазарят за всяко евро за сигурност, купуваме самальот след самальот. Нов, остарял, трета, пета, десета ръка, няма значение. Ние диверсифицираме действително, а не като германците. Колко салфетки на Бойко със скици на хъбче има по света и у нас! Юнкер дори в рамка си сложи тоя шедьовър! Ние, където забележим съветски разузнавач, го хващаме и го гоним надалеко. Секретари, аташета, маташета - всичко гоним безмилостно. Пускаме ги единствено да си вземат медала от Путин и назад тука, незабавно.

Бай Дончо от дълго време е прозрял, че

 

същинската Европа е тук, в източната част на континента 

 

Западняците не заплащат за сигурност, въртят му стопански номера, те са несериозни. Тук - в Полша, в Украйна, в Унгария, в Прибалтика, и най-много в София - нещата са други. Тук обичаме бай Дончо, оказваме нужното почитание и почит. Затова и чакаме с протегната ръка да пусне нещо. Както даде оръжие на Украйна, " с цел да може тя да се бори против руснаците " (Помпео). Ние също би трябвало да получим отбранителни системи, с цел да се оправим с съветската експанзия, с цел да не може повече Владимир Путин да предизвиква премеждия на народа (още от Помпео). Ние не сме занзибарски план, ние също сме американски план като Украйна (разбира се, отново по Помпео). 

Крайно време е да си го кажем непосредствено - западняците нищо не дават, единствената ни вяра е бай Дончо. Западняците дават по някой лев, за господ да елементарни. Това стига ли?

 

Тия пари потъват, преди да са стигнали до асфалта

 

Затова нищо не остава от автомагистралите след първия дъжд. А не тъй като някой си е оставил ръцете там - като няма какво, какво да остави? Задайте си тоз елементарен въпрос.

Затова най-важното, което може да желаяме от бай Дончо, е да ни даде да управляваме Европа, откакто дефинитивно сложи на мястото им тия гнили, разпадащи се западняци. Знаем им номерата на Меркел и Макрон, байгън. Да ги маха и да ни даде да управляваме Европейския съюз. На нас, прусаците на Балканите, да даде Берлин. На поляците - Страсбург и Нанси, то така и така си е тяхно. На унгарците - Брюксел, заслужили са. На украинците - абе, и на тях нещо да даде.   

Както е споделил бардът: First we take Manhattan, then we take Berlin.

А в случай че работите с Берлин се закучат, може несмущаемо да си желаяме Цариград и солунската митница. Бай Дончо умно съзря, че на падишаха му се клатят краката и стопанската система, единствено се прави на твърд. Едно текме и... отишъл в историята. Видяхте ли Ердоган по какъв начин се разбърза за Америка като чу, че Бойко потегля!?

Така че, дръжте се, малко остана. Да додрапаме до 25-и! 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР