Хора, които се възстановяват от последиците от , може да

...
Хора, които се възстановяват от последиците от , може да
Коментари Харесай

Учени: Коронавирусът може да състари мозъка с 10 години

Хора, които се възвръщат от последствията от, може да претърпят съществени проблеми с функционалностите на мозъка. В най-лошия случай е допустимо вредите да са с еквивалента на внезапно остаряване на мозъка с 10 години, предизвестиха учени от Кралския лицей в Лондон, съобщи Dariknews.
Изследването е обхванало 84 285 възстановили се от COVID-19 пациенти. Според ръководителя на екипа Адам Хемпшир, при някои тежки случаи се стига до сериозен когнитивен недостиг в границите на няколко месеца. „ Нашите разбори съответстват с предходни изводи за съществуването на хронични когнитивни последствия като резултат от болестта ”, показа той.
 Ето какви привички подсигуряват бърз и избистрен разум Ето какви привички подсигуряват бърз и избистрен разум
Всяка работа дава по-добри резултати, в случай че човешкият мозък е деятелен и устойчив. Няколко елементарни техники могат да оказват помощ да си гаран...
Тестовете за определяне на възможни нарушавания са идентични с тези за съществуването на Алцхаймер – пациентите вземат решение загадки или се пробват да свързват точки, употребявайки логичност. В отчета се споделя, че някои пациенти на възраст сред 20 и 70 година с тежки признаци са претърпели мозъчно увреждане, равняващо се на 10-годишно стареене на мозъка. Според невролога Джоана Уардлоу от университета в Единбург, получените резултати не значат, че увреждането е трайно и е изцяло допустимо след известно време мозъкът да се върне в предходното си положение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР