Хора, които живеят в по-студен климат с по-малко слънчева светлина,

...
Хора, които живеят в по-студен климат с по-малко слънчева светлина,
Коментари Харесай

Студеният и мрачен климат повишава употребата на алкохол

Хора, които живеят в по-студен климат с по-малко слънчева светлина, са по-склонни да злоупотребяват съществено с алкохола, съгласно ново изследване.

Щатското изследване е открило връзка сред междинната температура, часовете слънчева светлина и потреблението на алкохол.

Данни от 193 страни демонстрират, че климатът способства за по-голямата периодичност на алкохолните запои и болесттите на черния дроб.

Шотландски доктор приканва за ограничавания в рекламите на алкохол през зимните месеци.

" Това е първото пручване, което систематично демпонстрира, че по света и в Съединени американски щати, в по-студените региони и регионите с по-малко слънце, се използва повече алкохол и има повече случаи на алкохолна цироза на черния дроб ", споделя един от аторите на изследването Рамон Баталър, шеф на Центъра за проучване на черния дроб в Питсбърг пред BBC.

Връзка с депресията

Алкохолът е вазодилататор, който води до разширение на кръвоносните съдове и нараснал приток на гореща кръв към кожата.

Употребата на алкохол също по този начин се свързва с депресията, която е по-разпространена, когато слънчевата светлина е нищожна.

Проучването употребява данни от Световната здравна организация и Световната метеорологична организация.

Питър Маккан, медицински съветник на Castle Craig Hospital, също е съдействал за отчета.

" Вече имаме доказателства, че времето, и по-конкретно температурите и количеството слънчева светлина, на която сме изложени, оказва съществено въздействие върху това какъв брой алкохол консумираме.

" Нещо повече, тази обвързвана с времето консумация на алкохол е непосредствено обвързана с развиването на най-опасната болест на черния дроб – цироза, която в последна сметка може да докара до отхвърли на работа на този значим човешки орган и гибел ", споделя той.

По-строгите закони във връзка с ценообразуването при алкохола сигурно са оправдани, в случай че вземем поради резултата от ниското количество слънчева светлина и по-евтиния алкохол върху потреблението.

В законите за рекламата на алкохола би трябвало да се плануват ограничавания по време на зимните месеци.

Доказателствата за връзката сред климата и потреблението на алкохола идват в миг, когато Световната здравна организация показва нови данни за потреблението на алкохол в Европа в Единбург през днешния ден.

Според организацията, равнищата на консумация остават високи, а близо половината от мъжете са изложени на риск от краткосрочни и дълготрайни здравословни и обществени проблеми в резултат на навиците, свързани с използването на алкохол.

По-рано през годината в Шотландия бяха признати зкаони за минималните цени на алкохола, в опит за справяне с казуса с несъразмерната му приложимост. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР