Хора, които чакат да влязат във Венецуела, стоят пред членове

...
Хора, които чакат да влязат във Венецуела, стоят пред членове
Коментари Харесай

Венецуелски военни стреляха по жители край границата с Бразилия, има жертви и ранени

Хора, които чакат да влязат във Венецуела, стоят пред членове на Боливарската национална армия на границата с Бразилия, оповестява " Дневник ".

Венецуелски военнослужещи стреляха по поданици покрай границата с Бразилия и в следствие най-малко един човек е погубен, а няколко души са ранени, описват очевидци, представени от локални медии, в. " Ел паис " и организация " Ройтерс ".

Инцидентът стана преди началото на концерта за филантропични помощи, проведен от милиардера Ричард Брансън в Колумбия, край границата с Венецуела, и музикалното събитие в поддръжка на президента Николас Мадуро от венецуелската страна на границата.

Мадуро подреди затваряне на границата с Бразилия и обсада на морската далеко от три острова, от които на следващия ден опозицията се надява да вкара филантропични помощи.

Събота, 23 февруари, е денят, избран от обявилия се за президент ръководител на Народното събрание Хуан Гуайдо за доставка на филантропичните помощи от Съединени американски щати и други страни на венецуелска територия. Мадуро, който отхвърля в страната да има рецесия, не желае помощите да стигнат до венецуелците, тъй като счита, че доставката им е единствено прикритие за американска военна намеса. Независимо от това той разгласи по-рано тази седмица, че чака триста тона помощи от Русия, само че през днешния ден съветски и локални медии пишат, че са доставени едвам 7.5 тона от тях.

Гуайдо в това време изиска от военните на Венецуела да поддържат напъните за разпределяне на филантропични помощи.

Вчера сутринта (късно в четвъртък вечерта венецуелско време) Гуайдо подписа първия си декрет като краткотраен президент - за доставка на филантропични помощи на границите с Бразилия и Венецуела.

Според " Ройтерс " конфликтите в село Кумаракапай е почнало, когато локални поданици пробвали да страт боен ескорт, насочил се към границата с Бразилия, с цел да попречи на възможна доставка на помощи. Конвоят влезнал в селото макар съпротивата на локалните водачи и разкрил огън. Венецуелското министерство на информацията не е коментирало новината.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР