Хора като Мутафчийски причиниха на народа огромен страховит шок. Излиза

...
Хора като Мутафчийски причиниха на народа огромен страховит шок. Излиза
Коментари Харесай

Андрей Райчев в ефира на БНТ: Имаме нова тв на Божков от Дубай. Води медийна война. За негова чест, трябва да се каже, че изключително умело я води

Хора като Мутафчийски предизвикаха на народа голям застрашителен потрес. Излиза доктор, военачалник и приказва за безпрецедентност в историята на човечеството. Кое е невижданото? Всяка година има грип, от който умират половин милион хора. До тук са умрели 300 000 хиляди на 7 милиарда, на 25 хиляди – един. Този Мутафчийски има абстиненция, че не го демонстрират всеки ден, като наркоман е. Каква роля е изгубил, че сподели на Бенатова „ крепко ще се мре “! Това го споделя доктор!

Това съобщи пред Българска национална телевизия социологът Андрей Райчев, който дружно със обществения антрополог Харалан Александров разясниха тематики от миналите дни.

" Представете си да вляза в правосъдната зала и съдията да ми каже: „ Охо, Райчев, ще се лежи! “ – това е извънредно, това е садизъм. Този човек има потребност да ни плаши. Министър Каракачанов може да направи огромна услуга на българската психиатрия като да смени шефа на военна болница, а и освен него. Той и няколко други шефове на лечебни заведения си разрешиха неприемливо за един доктор държание. Имам 40 изявленията с лекари, нито един от тях не има вяра, че това е действително. “, продължи Райчев, коментара си за ген. Мутафчийски..

Според Александров се вижда, че внезапно се е изместило вниманието от епидемиологичната конюнктура и драмата с ковид към политическия спор. Това е част от нормализацията, добави той  в отговори на въпроса дали финансовия министър Владислав Горанов е на прицел поради намаляването на Данък добавена стойност и офанзивите на Божков.

" Последната сводка няма драматизма на това, което бяхме привикнали да чуваме, няма патетиката, няма и военачалник с униформа, който да ни споделя страховити неща. Има нещо като изброяване на равнището на Дунав в сантиметри, изброяване на числа,  което работи доста по-успокояващо, в сравнение с разтревожващо. Забележително е, че това се случва на фона на не изключително трагични промени в самата епидемиологична конюнктура, което демонстрира, че ние сме избрали да не се тревожим. “, сподели още обществения антрополог.

По думите му изборът е да се обърне внимание на оформящия се политико-икономически спор, който към този момент надвишава границите на страната. „ Имаме в лицето на господин Божков нещо като нова телевизия, която стартира да действа от Дубай или от Абу Даби, не съумях тъкмо да схвана, само че е някакво такова загадъчно място, обитаемо с бедуини, който дава доста сериозна медийна поръчка. Заявява, че ще конкурира главните медии и ще ги употребява, което в някакъв смисъл потегля по добре развитият път на Борисов, с който се пробва да бъде в сериозен спор и който си има лична телевизия, която е мобилна и неговата колата, с неговите министри, които не престават да обикалят по страната. Това е най-хубавото, което може да се употребява като модел досега. Той взема решение да употребява най-високия преден опит. “, сподели още Александров.

„ Това е медийна война. Г-н Божков, за негова чест, би трябвало да се каже, че извънредно ловко я води. “ , разяснява от своя страна Андрей Райчев. По думите му той първо е привлякъл вниманието с акциите на „ Левски “, последвала е порция с едни есемеси, през днешния ден прави второ деяние. „ Струва ми се, че неговите съперници го подценяват, тъй като реагираха като на нещо еднократно, само че това ще е дълго. “, добави той.

„ Въпросът е дали са истина изказванията му и дали има действителна корупция в тази история “, сподели още Райчев и продължи с: „ Не знам Божков по какъв начин ще каже „ Аз им дадох “, не ми е доста ясно, само че на там върви . Не ми се има вяра тази история да не докара до самочистене на ГЕРБ. Борисов прави всичко допустимо да не хвърли никой зад палубата, само че по всичко наподобява, че ще се наложи. Най-лесно е да се каже Горанов, само че не съм сигурен.

„ В предходната борба с Цветан Василев, той се хвърли да споделя комплицирани акционерни участия и взаимоотношения на сили. Божков го кара по-просто и разбираемо за публиката. “, сподели още Райчев.

" Горанов е значима фигура в това ръководство, освен, че той държи фиска, а тъй като в тази обстановка фискът стана ужасно значим . Ще има ужасно доста хора, които ще имат потребност да бъдат подкрепяни и това към този момент стартира да се случва. В този смисъл офанзивата против този човек, е офанзива против сърцето на държавната,  конструкция която е доста значима тъкмо в този миг. “, добави Харалан Александров.

„ Не споделям, че ще падне структурата, в случай че бъде отстранена тази фигура, само че споделям, че доста добре е прицелен удара. “, добави той.

" Преди този вирус, ние живеехме в непрекъснати кавги ", разяснява Андрей Райчев и добави, че въобще не е сюрпризиран от завихрилите се кавги от предходната седмица. Социологът оцени ограниченията на държавното управление като сполучливи, само че разкритикува остро ген. Мутафчийски, с което Александров също се съгласи.

„ Що се отнася до хипнозата, ни се самохипнотизираме като група. Тази нужда си търсим върху какво да я насочим. След като към този момент не сме хипнотизирани от ковид, ще си намерим друго, да вземем за пример ваксина против ковид, която още не е основана. На центъра на София има хора, които стабилно стачкуват против имунизацията, която ще бъде вградена в нас, а дружно с нея ще ни вграждат чипове, които да ни управляват и това ще го създадат неприятни хора,  Бил Гейтс по-точно. Забележете към този момент не е Сорос. Има сега феномен, който си коства да бъде проучен – има трагично разминаване сред развиването на технологиите и развиването на мозъците. Нашите технологии са в ХХI век, а явно, огромна част от мозъците обитават в някакъв Средновековно – ранно ренесансов интервал, или мрачна готическа гора, където Хензел и Гретел са били захвърлени на вещицата. Живеем в нечовечен смут от света. “,  изясни обществения антрополог визията си за обществото и вярванията в него.

" Не икономистите, а социолозите и психолозите ще кажат какво ще се случи ", сподели Райчев по отношение на разбора си на рецесията.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР