Хора и формации, които на последния местен вот се изявиха

...
Хора и формации, които на последния местен вот се изявиха
Коментари Харесай

Душмани на ГЕРБ от местния вот активно ѝ помагат сега

Хора и обединения, които на последния локален избор се изявиха като сполучлив контрапункт на ГЕРБ като " цивилен претенденти ", на сегашните избори играят за нея. Тенденцията е забележима, като най-ярък неин представител е регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева, която незабавно след общинските избори пристана на ръководещите. Далеч от шума в този момент из страната се вихрят още сходни случаи.

Преди година и половина свръхестествен пробив в Ямбол направи предприемачът и държавник Валентин Ревански, който съумя да стане кмет и да вкара най-вече представители в общинския съвет посредством партията " Пряка народна власт ". Сега консултант от " Пряка народна власт "  и извънреден поддръжник на кмета бе спретнат втори в листата на ГЕРБ – Ямбол: локалната баскетболна легенда Станислав Говедаров. Самият той разгласи в обществените мрежи, че взе участие от гражданската квота, а се е присъединил, с цел да се обезпечи " стабилно развиване на стартираните и идни планове в региона на спорта, инфраструктурата и вложенията ".

В Банско , където бизнес ползите са обилни, на локалния избор също се случи непредвиден пробив против ГЕРБ. Кмет там стана самостоятелният кандидат Иван Кадев, а в основата на кандидатурата му бе сдружението " Бъдеще за община Банско ". Именно водачът на сдружението Димитър Русков оглави след вота общинския съвет (чрез листата на Национална движение „Симеон Втори" ). Де факто то ръководи града с кмета. Сега " Бъдеще за община Банско "  активно пропагандира за ГЕРБ, по особено - за депутата Александър Мацурев, който още веднъж е претендент. " Трябва да умееш да благодариш и на хора от различен тим, когато има защо. Да признаеш направеното от различен не е уязвимост, а демонстрация на мощ. Признателни сме, че в рецесията държавното управление на ГЕРБ поддържа финансово нашата община и не отхвърля разговор ", написа на " Facebook " страницата на сдружението. Самият Кадев пък през вчерашния ден бе хазаин на среща с Мацурев и лидера на листата в Благоевградска област Росен Желязков. Снимка от събитието тържествено се появи на формалния уебсайт на община Банско, съпроводена с текст какво ползотворно съдействие царува сред общината и ръководещата партия. Дни по-рано Кадев се снима настрана с Мацурев и му пожела триумф.

В листата на ГЕРБ в София – област пък попадна Дамян Маринов, който стана консултант в Ботевград посредством листата на партия МИР, а преди четири месеца оглави общинската конструкция на партията на Борисов. Всъщност, ботевградчанинът бе консултант от ГЕРБ в предишния мандат на локалната власт, т.е. сега се завърна изцяло. С мандата на МИР през 2019 година в конкуренция с кандидат на ГЕРБ бе избран отново и кметът на Ботевград Иван Гавалюгов.

Подобно на Кадев, Ревански и Гавалюгов също участваха в предизборни прояви на ГЕРБ до момента. Ямболският кмет се появи на старта на създаване кръгово кръстовище. Гавалюгов пък семейства на среща в областта на образованието с водачите на листата в София – област Младен Маринов и Николина Ангелкова. По принцип в интерес на общините е кметовете да поддържат положителни връзки с ръководещите, което може да изясни присъединяване им в персонално качество на техни предизборни прояви. Но това са също знаци, че електорат и друга изборна логистика, върху която въздействат, отиват при ГЕРБ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР