Хора (б.а. от ПП-ДБ), на които властта им е подарена,

...
Хора (б.а. от ПП-ДБ), на които властта им е подарена,
Коментари Харесай

Райчев за предлаганите промени от ПП-ДБ: Идиотщина! Искат да оправдаят своето безсилие

Хора (б.а. от ПП-ДБ), на които властта им е подарена, под паника търсят някакви причини, с цел да оправдаят своето изтощение. Това сподели в ефира на Нова телевизия социологът Андрей Райчев.
„ Смисълът на тази сглобка беше концепцията на Христо Иванов за конституционно болшинство. Тази концепция се дължеше на обстоятелството, че е нетърпимо ситуацията в правосъдната система. Уверяваха ни, че би трябвало смяна в Конституцията “, напомня той.
„ Това чакахме. Имам съмнение, че дори правосъдните промени не са добре помислени. Съдебният спор беше забулен от служебното държавно управление, мандатността на кметовете и националния празник. Хората толкоз схващат от тях, че никой за друго не приказва “, разяснява Райчев.
„ Тази история стартира като история против Гешев, Борисов, Пеевски и Доган. Господин Гешев даде фира. Той към този момент не е съперник. А правосъдната промяна някак си беше за него “, добави той.
„ Затова, съгласно мен, към този въпрос, под паника мъчейки се да намерят легитимност на своето ръководство, те вкарват три тематики. Първо – въпросът за националния празник. Те вкарват тематиката „ Русия е гадна ”. Второ – въпросът на служебното държавно управление. „ Радев е непоносим. ”. И трето – мандата на кметовете. „ ГЕРБ би трябвало да му се вземат кметовете ”. Това слушам аз “, съобщи социологът.
„ Това са три извънредно глупави фрази, тъй като 3 март не е съветски празник. По време на Втората международна война България е против Англия, Съединени американски щати и Русия, само че Трети март остава народен празник ”, добави той.
„ Служебното държавно управление вади добре страната от рецесията. Защо да пипаме този механизъм? Защото би трябвало да се направи нещо против Радев. За кметовете е най-голямата идиотщина, тъй като хората са си ги избрали по 4 пъти и това са цъфтящи общини “, акцентира Андрей Райчев.
„ Най-спорното предложение е това за вписването на националния празник за Конституцията. Това предложение измести дебата. Разбирам, че това е направено с пиар цел. Но когато има повече пиар в един реформен пакет, тогава същностните проблеми остават на по-заден проект “, сподели пък политологът Иво Инджов.
„ Да не приказваме, че тези промени ще се дискутират и най-вероятно ще се одобряват, най-малко част от тях, в изискванията на парламент с доста ниска легитимност, определен в изискванията на доста ниска изборна интензивност ”, сподели още той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР