Honor 10, най-новият флагман на Huawei, вече от близо половин

...
Honor 10, най-новият флагман на Huawei, вече от близо половин
Коментари Харесай

Красотата на авангардния дизайн на Honor 10: Микс от изкуство, енергичност и модерност

Honor 10 , най-новият флагман на Huawei, към този момент от близо половин месец е разполагаем на българския пазар. На цени от 899 и 999 лева смарт телефонът може да бъде закупен от мрежата на Технополис . Устройството впечатлява с доста функционалности и спиращ дъха дизайн.

Honor 10 сплотява най-хубавото от модата, инженерния дизайн и вниманието към детайла, с цел да сътвори устройство, което се откроява и оказва помощ на потребителя да изрази своята характерност. Всяка година специалистите от Honor работят върху нововъведения от последващо потомство с приоритет върху дизайна, с цел да основат зашеметяващи смарт телефони.

1. С тъкло то Aurora отразява ярки цветове от всички направления

Като най-новия член на семейството Honor, Honor 10 е устройството с най-хубавия дизайн на марката. При него Honor черпи ентусиазъм от началните години на произвеждане на стъкло през 7-ми век, когато стъклото е основано инцидентно на пясъчните крайбрежия на Сина в Мурано, остров покрай Венеция, който тогава става център на производството на арт стъкло. Тази история въодушевява дизайнерите на Honor 10 да изведат стъкления дизайн на телефони на напълно ново равнище.

Стъкленото тяло на Honor 10 има следните характерности:

- направено е от 15 пласта 3D стъкло на гърба;

- отразява разнообразни цветове от всеки ъгъл;

- има зашеметяващо наномащабно оптично покритие.

Поглед от близко към 15-те пласта 3D стъкло:

Процесът за постигането на минималистичното покритие на Honor 10 не е по никакъв начин елементарен, а резултат от съчетанието на водещи индустриални технологии и комплицирани инженерни действия, изискващи най-високи равнища на акуратност и тактичност: ослепителното оптично покритие Aurora изисква използването на най-новата технология в индустриалния дизайн – така наречен оптично покритие с цветови промени под ъгъл.

Стъкленият тил на Honor 10 има друг отразителен резултат на всеки 5 градуса. Целият развой по направата му е извънредно трудоемък, а нужното време за реализиране на този резултат е колкото времето за основаване на смарт телефон. Този впечатляващ отразителен резултат е съпоставим единствено със светлоотразяването при диамантите.

И най-после, най-критичната процедура при дизайна на Honor 10 е висшето оптично приложение, което е съвсем шедьовър на дизайна. Тази характерност употребява правилото на отразяване на светлината, на изкривяване и дифракция върху стъкло. Тези резултати се реализират извънредно мъчно посредством създаване на комплициран дизайн, при който светлоотразителните материали минават през пулверизиране и утаяване. Когато пластовете от наномащабни мембрани се свържат, светлинните лъчи минават през всяка мембрана и генерират резултата Aurora.

2. Стилни цветове, проектирани от Парижкия център за хармония

„ Цветът въздейства непосредствено върху душата. Цветът е клавишите, очите са филц чукчетата, душата е пианото с доста струни. “ – Василий Кандински, съветски художник и теоретик на изкуството.

Като марка, предопределена за младото потомство, Honor желае да въодушеви и стимулира потребителите да виждат и да се любуват на света по собствен метод. Honor разкрива свят на неограничени благоприятни условия пред цифровото потомство.

Сега живеем живота си в придвижване, а дизайнерите от Honor 10 целят да вплетат тази идея на забързано всекидневие, многообразие и характерност в цветовия дизайн на Honor 10.

Honor 10 предлага зашеметяваща композиция от цветове на потребителите – Phantom Blue и Phantom Green. Тези два емблематични цвята са основани в Парижкия център за хармония, вследствие на творчеството и ентусиазма на инженерите и дизайнерите на Honor 10.

Цветът Phantom Blue (фантомно синьо) е съблазнителна композиция от синьо и виолетово. От всички цветове синият е най-харесван от мъжете и дамите. А от епохи насам лилавият цвят символизира великолепие, мощ, талантливост.

Изборът на Phantom Green (фантомно зелено) е с мисъл за по-младото потомство. Това е примес от морско синьо и смарагдово зелено. Зеленият цвят е най-често асоцииран с природата и околната среда, и известен цвят в актуалното изкуство.

3. Всички съвременни характерности в 1: Honor FullView и ултразвуков датчик за пръстови отпечатъци

Honor е измежду водачите при модерните технологии и актуалния дизайн. Логично при Honor 10 е регистрирана всяка настояща наклонност при смарт телефоните. Устройството интегрира голям брой новаторски функционалности в предната част на телефона с четириъгълен стъклен корпус, който го прави комфортен за улавяне с една ръка.

Ултразвуков датчик за пръстови отпечатъци под стъклото

Honor 10 разполага с първия в промишлеността челен ултразвуков датчик за пръстови отпечатъци под стъклото. Ултразвуковият датчик за пръстови отпечатъци също предлага елементарно отключване за потребителите, даже в случай че ръцете им са мокри и мазни.

FullView 2.0 True Colors; ултра бързо отключване посредством лицево различаване

Honor 10 има с 5,84-инчов FullView HD+ екран с 19:9 безрамков екран, 86% съответствие екран към тяло, мини предна камера, микрофон и заоблени ъгли.

Той разполага с True Color екран с цветна гама необятна като NTSC 96 и висока резолюция 2280*1080.

Honor 10 също по този начин поддържа ултра-бърза функционалност за отключване посредством лицево различаване, осигурявайки безпроблемно преживяване при потребление на телефона.

4. Колаборация с Central Saint Martins

Като марка, предопределена за младите, Honor последователно се трансформира в най-модерната и новаторска софтуерна марка, харесвана от цифровото потомство.

При Honor 10, Honor за пръв път си сътрудничи и с младите гении от Лондонското учебното заведение за изкуства Central Saint Martins (CSM), с цел да ги въодушеви да опитват с разнообразни концептуални хрумвания и да изведат дружно индустриалния дизайн на последващо равнище.

Honor възнамерява да организира конкурс взаимно със CSM във връзка премиерата на Honor 10. Студентите ще могат да тестват устройството и да показват своите креативен хрумвания за добавки към телефона. Идеята на спечелилия ще бъде осъществена и приложена в Honor 10.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР