ХОНОЛУЛУ (AP) — Окръг в Хавай се съгласи да плати

...
ХОНОЛУЛУ (AP) — Окръг в Хавай се съгласи да плати
Коментари Харесай

Хавайски полицейски служител, който обвини расова дискриминация от началника, се съгласи с $350K, се съгласява да се пенсионира

ХОНОЛУЛУ (AP) — Окръг в Хавай се съгласи да заплати $350 000 за споразумяване на дело, което упреква полицейския шеф в дискриминация против капитан за това, че е японски американец, в това число един случай, когато началникът присви очи, поклони се неведнъж и сподели, че не може да има вяра на японците.

В делото от 2021 година, заведено в окръжния съд на Съединени американски щати в Хонолулу против полицейското ръководство и окръг Кауай, Пол Апългейт, който е частично японец, твърди, че началникът Тод Рейбък неведнъж се е подигравал на азиатците.

Съгласно изискванията за споразумяване, предоставени от окръг Кауай, Апългейт ще получи към $45 000 за просрочени заплати, към $181 000 за общи вреди и към $124 000 за правни такси. Сега настоящият помощник-началник на Бюрото за проверяващи служби Апългейт, който е на към 50 години, също се съгласи да се пенсионира от отдела.

Според съглашението няма признание на виновност или отговорност.

Адвокатът на Applegate не отговори незабавно на имейл от Ass...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР