Хонконгските протестиращи вероятно ще трябва да търсят оборудване и екипировка

...
Хонконгските протестиращи вероятно ще трябва да търсят оборудване и екипировка
Коментари Харесай

Китайски сайтове за търговия блокират продажби от Хонконг

Хонконгските протестиращи евентуално ще би трябвало да търсят съоръжение и екипировка за демострациите си отвън Китай, оповестява Bloomberg.

Китайските портали за електронна търговия като Taobao, благосъстоятелност на Alibaba Group, не разрешават продажбата на чадъри, маски и каски за консуматори от Хонконг. Хонгконгски логистични компании оповестиха, че артикули като черни тениски, плакати, лазери и маски за лице, ще бъдат арестувани на митницата.

Протестите в Хонконг започнаха от началото на юни, като държавното управление предизвестява за сериозните вреди върху стопанската система и репутацията на града. Полицията постоянно употребява сълзотворен газ и гумени патрони против стачкуващите, като борбите през последните седмици стават все по-бурни.

По време на конфликтите с полицията протестиращите носят каски, маски, както и лазери, с цел да заслепяват органите на реда. Поради това, след въвеждането на поръчки за търсене, уеб сайтът за електронна търговия JD.com демонстрира, че към този момент няма каски и маски за Хонконг и Макао.

Според известие на уеб страницата на хонконгската логистична компания Dailybuyco.com митниците са засилили контрола върху вноса и износа. Текущият лист на „ противоречивите артикули “ включва също кърпи, чадъри, светещи пръчки, фенерчета и каски. Списъкът, дефиниран от митниците, се трансформира непрестанно, съгласно уеб страницата.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР