Хонконгски полицай беше ранен в крака от стреличка, изстреляна от

...
Хонконгски полицай беше ранен в крака от стреличка, изстреляна от
Коментари Харесай

Бензинови бомби, камъни, водни оръдия – ожесточените сблъсъци в Хонконг ескалират

Хонконгски служител на реда беше ранен в крайници от стреличка, изстреляна от протестиращ по време на следващите яростни конфликти сред стачкуващи и силите на реда на полуостров Цзюлун в града, предадоха международните организации.

Полицията употребява водно оръдие и сълзотворен газ в опит да разпръсне протестиращите, които са окупирали зоната на Политехническия университет, ситуиран на полуострова. Протестиращите хвърляха бензинови бомби, някои с катапулт, и изстрелваха стрели с лъкове против полицията. Те блокираха и тунела Крос Харбър - един от трите тунела, обслужващи остров Хонконг. Протестиращите отвърнаха на полицията с коктейли Молотов.

Антиправителствените митинги ескалираха трагично през последната седмица, когато стачкуващите блокираха транспортни връзки и пътища, като сковаха част от града.

В четвъртък президентът на Китай за пръв път разяснява обществено продължаващата към този момент пет месеца рецесия в Хонконг, а два два дни по-късно десетки китайски бойци излязоха от казармите си в Хонконг, с цел да оказват помощ за разчистването на барикадите в намиращия в съседство Политехнически университет.

Войниците от Китайската народноосвободителна войска рядко напущат казармите си в самостоятелната провинция и локална телевизия сподели по какъв начин те оказват помощ на група на група хора с голи ръце в почистване на тухли и други материали, с които протестиращите бяха издигнали загражденията към Баптисткия университет в Хонконг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР