Хонконгската полиция за борба с безредиците използва сълзотворен газ срещу

...
Хонконгската полиция за борба с безредиците използва сълзотворен газ срещу
Коментари Харесай

Хонконгската полиция използва сълзотворен газ срещу участници в неразрешен протест

Хонконгската полиция за битка с безредиците употребява сълзотворен газ против участниците в забранен митинг в Юен Лун, покрай границата с Китай. В антиправителствена демонстрация там се включиха хиляди хора макар полицейската възбрана, предадоха Франс прес и ДПА.

Демонстранти с черни тениски и маски блокираха придвижването в региона. Протестиращите взеха решение да подценен възбраната и заприиждаха към главната гара и извършиха околните улици в град Юен Лун. В региона имаше засилено полицейско наличие, а доста магазини останаха затворени. За разлика от предходните протестни шествия, плакатите и транспарантите през днешния ден бяха малко.

"Всеки един от нас е пристигнал тук през днешния ден на своя отговорност, тъй че не считам, че това ще е нелегално събиране. Дойдох като жител да изразя това, което мисля ", сподели за Агенция Франс Прес преди проявата 25-годишен чиновник в областта на опазването на здравето. Друга участничка сподели, че се е присъединила в митинга, с цел да покаже, че хората не се опасяват.

Кадри, излъчени от няколко малките екрани, демонстрираха силите на реда да употребяват сълзотворен газ против стачкуващите, откакто някои от тях замеряха служителите на реда с разнообразни предмети и обкръжиха полицейска кола.

Миналия уикенд хипотетични членове на триадите нападнаха участници в продемократична демонстрация в същия регион. В неделя мъже, облечени в бели тениски и въоръжени с бухалки и тояги, се нахвърлиха да бият на метростанция в Юен Лун и във трен на метрото участници в антиправителствените митинги, които се прибирали след проява. Според медицински източници ранени са били 45 души. Полицията беше подложена на критика за бавната си интервенция. Силите на реда оповестиха, че са арестували 12 души по отношение на насилието, като девет от тях били свързани с триадите.

Юен Лун е град в Новите територии, където банди и пропекинските селски комитети имат мощно въздействие.

За на следващия ден е планувана нова проява в различен регион на Хонконг, където силите за битка с безредиците използваха предходната седмица сълзотворен газ и гумени патрони против митинг против Бюрото за взаимозависимост - представителството на китайското държавно управление в Хонконг. Полицията позволи протест, само че не и шествие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР