Хонконгската полиция щурмува кампус, окупиран от протестиращи студенти, предаде Асошиейтед

...
Хонконгската полиция щурмува кампус, окупиран от протестиращи студенти, предаде Асошиейтед
Коментари Харесай

Полицията в Хонконг щурмува кампус, окупиран от протестиращи студенти

Хонконгската полиция щурмува кампус, окупиран от протестиращи студенти, съобщи Асошиейтед прес. Експлозии се чуха в региона на Политехническия университет, откакто полицейски елементи за битка с всеобщи вълнения нахлуха на разсъмване. През цялата нощ полицията обстрелваше със сълзотворен газ и водни оръдия стачкуващите отвън университета.

Близо 200 антиправителствени стачкуващи са се барикадирали в университета от няколко дни, въоръжени със запалителни бомби, лъкове и стрели, с цел да оказват опозиция на полицията. Демонстрантите подпалиха мостове, водещи към университета, в опит да попречат на полицията да го щурмува.

Противоречиви са информациите за протичащото се в университета.
Протестиращи се опитваха цяла нощ да изоставен кампуса на университета, само че без да бъдат задържани от силите на реда, а полицията искаше да задържи колкото се може повече хора, добавя Асошиейтед прес.

Силите на реда използваха сълзотворен газ против стачкуващите, което принуди опитващите се да изоставен кампуса, да се върнат назад в рамките му. Този сюжет се повтори на няколко пъти тази нощ.

Ройтерс оповестява, че полицейските сили най-после са пробили укрепление на протестиращите на входа на университета. Университетското радио качи в уеб страницата си фрагменти, на които се виждат служители на реда да влизат в постройката и да задържа стачкуващи, добавя организацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР