Хонконг. В неделя вечерта местно време (ранния следобед българско време)

...
Хонконг. В неделя вечерта местно време (ранния следобед българско време)
Коментари Харесай

AFP: Протестиращите приближават офиса на Китай в Хонконг, въпреки мерките на полицията

Хонконг. В неделя вечерта локално време (ранния следобяд българско време) полицията употребява сълзотворен газ и гумени патрони, с цел да разпръсне антиправителствените митинги покрай офиса на Пекин в Хонконг, което задълбочава рецесията в анклава, предава AFP .
Сблъсъците не престават втори следващ ден на фона на избухналите преди седмици митинги против плануван и към този момент отдръпнат закон, който позволяваше екстрадиция в континентален Китай.
Недоволството в неделя се концентрира в жилищен квартал покрай Офиса за връзка, който съставлява Пекин в полуавтономния център, който и предходната седмица беше замерян с яйца и блажна багра.
Полицията и протестиращите продължиха опълчването с часове, откакто десетки хиляди стачкуващи организираха поредност от неразрешени шествия през града.
Група от към 200 протестиращи се насочиха към Офиса за връзка на Китай, където бяха пресрещнати от полицията за битка с безредиците, която използваше високоговорители, призоваващи стачкуващите да сложат завършек на " противозаконното си заседание ".
В последна сметка бяха употребявани сълзотворен газ и гумени патрони против протестиращите, които реагираха с залпове от тухли и камъни, само че стачкуващите бяха отблъснати от силите на реда.
Репортерите на AFP видяха служители на реда от елитните отряди на " Раптор ", извършващи многократни арести. Двама публицисти са били видени да получават здравна помощ, откакто са били ранени, до момента в който най-малко един протестиращ е имал рани по лицето.
Втора, по-голяма проява се организира в известния търговски регион „ Козауей Бей “ където протестиращите построиха барикади и блокираха съществена пътна артерия, само че там полицейското наличие беше доста по-слабо.
Демонстрациите са отговор на съмненията, че държавното управление употребява банди от „ Триядите “, които са нападнали протестиращи предходната седмица.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР