Хонконг ще раздава безплатни самолетни билети и ваучери в опит

...
Хонконг ще раздава безплатни самолетни билети и ваучери в опит
Коментари Харесай

Хонконг ухажва туристи с безплатни самолетни билети и ваучери


Хонконг ще раздава безвъзмездни самолетни билети и ваучери в опит притегли назад туристите, надпреварвайки се да настигне други известни дестинации в свирепа районна конкуренция, съобщи Асошиейтед прес.

По време на пандемията градът се причисли значително към тактиката за " нулев коронавирус " на континентален Китай и смекчи разпоредбите за влизане в страната по-бавно в сравнение с съперници като Сингапур, Япония и Тайван.

Дори след отварянето на границата с континентален Китай през януари темпът на възобновяване на туризма е муден.

Ръководителят на администрацията на Хонконг Джон Ли показа през днешния ден туристическата акция " Здравей Хонконг ", заявявайки, че градът ще предложи 500 000 безвъзмездни самолетни билети, с цел да посрещне туристи от целия свят в самодейност, която той назова " най-голямото посрещане с " добре пристигнали " в света до момента ".

" Хонконг към този момент е безпроблемно обвързван с континентален Китай и целия свят и няма да има изолираност, нито карантина ",  сподели Ли по време на гала. " Това е съвършеният миг за туристи, пътуващи по бизнес, и вложители от близо и надалеч ".

В рамките на акцията множеството от самолетните билети - на обща стойност 2 милиарда хонконгски $ (255 милиона долара), ще бъдат предоставени от три основани в Хонконг самолетни компании посредством разнообразни промоционални действия, в това число лотария с шансове, акции " купи един и вземи един безвъзмезден ", промоции и игри. Проектът ще започва през март и ще продължи шест месеца, сподели Фред Лам, основен изпълнителен шеф на интернационалното летище на града. 

" Надяваме се, че хората, които ще се снабдят със самолетни билети, ще доведат двама или трима родственици и другари в града. Въпреки че предоставяме единствено 500 000 самолетни билета, имаме вяра, че това ще помогне да доведем в Хонконг над 1,5 милиона гости ",  означи Лам.

Авиолиниите ще популяризират билетите на обособени стадии, като от първия стадий ще се възползват пазарите в Югоизточна Азия.

Допълнителни 80 000 самолетни билета ще бъдат предоставени на жители на Хонконг през лятото, съобщи Лам.

Живеещите в " Големия залив " също ще се възползват от акцията. 

Районът на Големия залив е държавна самодейност за свързване на Хонконг със прилежащите китайски континентални градове, в това число софтуерния и финансов център Шънджън и индустриалните центрове Донгуан и Фошан.

Туристите могат да се насладят на специфични предложения и ваучери наред с други начинания в града, посочи Джон Ли.

Хонконг е посрещнал 56 милиона гости през предпандемичната 2019 година, преди което е над седем пъти повече от популацията му. Строгите ограничавания против КОВИД-19 обаче попречиха достъпа на гости през последните три години, унищожавайки туристическия бранш и стопанската система на Хонконг като цяло. Брутният вътрешен артикул на специфичния административен регион предходната година се е свил с 3,5 на 100 по отношение на 2021 година, съгласно предварителните данни на държавното управление.

През последните няколко месеца Хонконг дефинитивно отстрани условието за наложителната карантина в хотели и Пи Си Ар проби за входящи туристи, което е довело до леко нарастване в данните за идващите туристи. Броят на посетителите през 2022 година е бил едвам 1 на 100 по отношение на нивото от 2019 година, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР