Хонконг ще прибегне до извънредна заповед за първи път от

...
Хонконг ще прибегне до извънредна заповед за първи път от
Коментари Харесай

Хонконг прибягва до извънредна заповед за първи път от 50 г., за да забрани маските

Хонконг ще прибегне до изключителна заповед за първи път от повече от половин век, с цел да забрани носенето на маски на обществени събирания на публични места, оповестява локалната телевизия TVB, представена от " Блумбърг " и " Ройтерс ".

Правителството ще одобри решението на специфична среща на Изпълнителния съвет в петък, добавя медията, базирайки се на източници.

Този акт е признат за първи път от английското държавно управление през 1922 година, с цел да се оправи със стачка на моряци на пристанището в Хонконг. За последно законът е употребен от колониалната администрация за потушаване на вълнения, раздрусали комерсиалния център през 1967 година

Решението на локалното държавно управление ще бъде признато по отношение на безредиците в Хонконг при всеобщите митинги.

Прокитайски законодатели в Хонконг приканиха за възбрана носенето на маски на обществени места, с цел да попречат на протестиращите да скриват самоличността си от чиновниците на реда.

Ако решението за изключителни компетенции бъде признато, това може да се схване като радикални дейности от страна на държавното управление, което се пробва да поеме надзор над продължаващия към този момент четири месеца безпорядък в Хонконг.

Законът, определян от протестни водачи като форма на военно състояние, може да даде по-големи пълномощия на държавното управление при арестуването на жители, цензурирането на изявления, спирането на телекомуникационни мрежи и провеждането на инспекции и претърсвания без правосъдна заповед.

Също ще разреши на управляващите да ползват нови регулации, които ръководещите имат вяра, че могат да оказват помощ " при положение на изключително състояние или социална заплаха ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР