Хонконг се старае да успокои туристите си, след като редица

...
Хонконг се старае да успокои туристите си, след като редица
Коментари Харесай

Хонконг уверява туристите: В безопасност сте докато протестите продължават

Хонконг се старае да успокои туристите си, откакто редица страни издадоха предизвестия за сигурността на пътуванията поради продължаващите продемократични митинги, които може да опропастят значимата за града туристическа промишленост, съобщи Българска телеграфна агенция.

В имейл на неидентифициран държавен представител се признава, че неотдавнашните блокирания на пътища и конфликти сред полицията и протестиращите са предизвикали неудобства, само че се споделя, че те са лимитирани до обособени региони. В изказването се споделя, че държавното управление и туристическият бранш работят по свеждане на разстройствата до най-малко и че " всички имат подготвеност да посрещат и спомагат на посетителите в Хонконг когато и да е ".

Вчера държавното управление заяви, че броят на идващите туристи е понижен с 26 % в края на предишния месец спрямо предходната година и продължава да понижава и този месец. Туризмът съставлява 4,5 % от стопанската система на Хонконг и в него работят към 250 000 души, което е към 7 % от дейното население.

Последиците може да са сходни или даже по-лоши от тези при епидемията от изострен респираторен синдром (САРС) през 2003 година Председателят на Туристическия съвет Джейсън Уонг Чун-тат бе представен от в. " Саут Чайна морнинг пост ", че поради анулираните визити приходите на хотелите може да спаднат с 40 % през август в съпоставяне със същия интервал от предходната година.

Министърът на търговията Едуард Яу Танг-уах сподели, че 22 страни и територии, включително Съединени американски щати, са издали предизвестия до пътуващите за Хонконг.

Въпреки че последните два дни бяха релативно спокойни, митингите с от ден на ден принуждение сред полиция и стачкуващи не стихват. За уикенда са планувани още, в това число на интернационалното летище на града, което е едно от най-натоварените в света. В понеделник там бяха анулирани десетки полети, откакто авиодиспечерите се включиха в обща стачка.

Протестите избухнаха преди два месеца поради законопроект, който позволява изгонване на обвинени лица в континентален Китай, където протестиращите споделят, че може да бъдат изтезавани и съдени в несправедливи и политизирани процеси. Впоследствие митингите прераснаха в апели за по-широки демократични промени в някогашната английска колония, оставката на шефката на изпълнителната власт Кари Лам и следствие на изказванията за практикуване на несъразмерна мощ от полицията.

По данни на хонконгската полиция, от 9 юни са задържани 592 души на възраст от 13 до 76 години.Повдигнати са разнообразни обвинявания, в това число присъединяване в безредици, което се санкционира с до 10 години затвор. Полицията е употребила сълзотворен газ, гумени патрони и други средства против протестиращите, които отвръщат с железни тръби, тухли, коктейли " Молотов " и пазарски колички с горящи боклуци.

Няколко пъти протестиращите са били нападани от незнайни лица, за които се счита, че са свързани с проведени незаконни групировки, а полицията съвсем не се намеси.

До момента управлението на Комунистическата партия в Пекин не се е намесило очевидно в обстановката, въпреки и в публицистични публикации и обществени изказвания да осъжда стачкуващите и уредниците на митингите като нарушители, клоуни и " употребяващи принуждение радикали " и настояват, че те са подбудени от американски, тайвански и други политици.

Вчера представителството на китайското външно министерство в Хонконг излезе с формален митинг след известието, че чиновници в консулството на Съединени американски щати в града са се срещнали в опозиционни представители, в това число видния деятел Джошуа Уонг.

В изказването се упорства Съединени американски щати да дадат пояснение каква е била задачата на срещата и " неотложно да престанат да се месят в делата на Хонконг ".

Уонг беше освободен през юни, откакто излежа присъда от два месеца затвор поради присъединяване в митингите от 2014 година за по-демократичен избирателен развой, известни като " Движението на чадърите ".

Държавният департамент отбрани дейностите на дипломатката и упрекна китайското държавното управление в " гангстерско държание " тъй като счита, че то е разгласило фотографията й и данни за фамилията й.

" Не считам, че оповестението на персонална информация на американски посланик като фотоси и имена на деца е формален митинг ", сподели говорителката Морган Ортагюс.

" Това не е държание на виновна страна. Оповестяването на персонална информация на американски посланик е изцяло неприемливо. Това не е митинг. Такова нещо прави един гангстерски режим ", добави тя.

Представителката на консулството е правела " това, което вършат американските дипломати по света всеки ден ", сподели говорителката.

" Американските дипломати се срещат с публични представители на държавни управления и с опозиционни протестиращи освен в Хонконг, а и в Китай. Нашата дипломатка си вършеше работата ", съобщи Ортагюс. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР