Хонконг се нуждае от нов закон за сигурност, за да

...
Хонконг се нуждае от нов закон за сигурност, за да
Коментари Харесай

Настояват за нов закон за сигурността в Хонконг заради нарастващия тероризъм

Хонконг се нуждае от нов закон за сигурност, с цел да се оправи с " възходящия тероризъм ".

Това съобщи шефът по сигурността на територията Джон Лий , който акцентира, че градът е станал " обгърнат в сянката на насилието ".

След месеци тишина, този уикенд се следи нов прилив на митинги, откакто държавното управление в Пекин предложи закон за сигурност , който радикално ще промени неповторимия статут на Хонконг.

Опонентите настояват, че това е директен опит за ограничение на свободите и мълчанието на критиците.

Президентът на Тайван Цай Инг-Вен предложи своята поддръжка на жителите на Хонконг, предупреждавайки Пекин да не употребява, както тя го сподели, патрони и репресии на полуавтономната територия.

Отношенията сред Китай и Тайван към този момент са напрегнати , тъй като Пекин вижда острова като отцепена провинция, само че доста тайванци желаят обособена нация.

Междувременно се приканва секретарят по вътрешните работи на Обединеното кралство да преразгледа статута на над 300 000 поданици на Хонконг , които имат паспорти на Англия, само че нямат право да живеят или работят в Обединеното кралство.

Говорител на английското държавно управление съобщи, че най-хубавото решение би било Китай да зачита напълно правата и свободите, които са заложени в китайско-британската взаимна декларация , контрактувана през 1997 година, когато контролът над Хонконг беше предаден от Обединеното кралство в Пекин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР