Хонконг съобщи за първи смъртен случай, причинен от новия коронавирус,

...
Хонконг съобщи за първи смъртен случай, причинен от новия коронавирус,
Коментари Харесай

Първа жертва на коронавируса в Хонконг, броят на заразените в Китай надхвърли 20 хил.

Хонконг заяви за първи смъртен случай, породен от новия ковид, съобщи Ройтерс, базирайки се на локални медии.

Това е втората жертва на вируса отвън континентален Китай.

По-рано бе обявено, че 39-годишният мъж е имал главно заболяване.

В Хонконг са доказани 15 случая, в това число един, при който предаването на вируса е станало в града.

Смъртността при ковид 2019-nCoV е 2,1 %, което е доста по-малко в сравнение с при тежкия изострен респираторен синдром (ТОРС или SARS), оповестиха китайските управляващи.

Междувременно над 3700 пасажери и членове на екипажа на круизния транспортен съд " Даймънд принцес ", който нощес дойде в пристанището на Йокохама, ще останат на борда до цялостното довеждане докрай на медицински прегледи поради мъж, болен от пневмония, породена от ковид, осведоми ТАСС. Заразеният 80-годишен мъж е слязъл от съда в Хонконг на 25 януари. В момента той е приет в болница и положението му се прави оценка като устойчиво.

Очаква се прегледът на хората да завърши довечера.

Общият брой на пациентите, инфектирани с ковид в Китай, доближи 20 438, а умрелите към този момент са 425, осведомиха международните организации.

За още над 23 200 души има съмнения, че може би са инфектирани. До момента от лечебните заведения са изписани към този момент 632 души.

Броят на заболелите в Китай е повишен с 3200 за миналото денонощие, а броят на умрелите - с 64. Състоянието на близо 2800 се прави оценка като тежко, а други 171 300 души са под карантина.

По последни данни над половината от инфектираните са в провинция Хубей, чийто административен център е град Ухан. В столицата Пекин са доказани 212 случая, а в Шанхай - 203, прецизира ТАСС.

Освен в Китай болестта е записано в още 23 страни, осведоми Българска телеграфна агенция.

Китай се съгласи да разреши на американски здравни специалисти да дойдат в страната като част от задача на Световната здравна организация за изследване и битка против разпространяването на вируса, съобщи Ройтерс.

Американските управляващи през вчерашния ден оповестиха за втори случай на предаване на ковид в Съединени американски щати и показаха по-подробни проекти за инспекция на пасажерите, връщащи се от Китай.

Пътниците, идващи в страната с цивилен самолетни компании,ще бъдат насочвани към някое от 11 летища за спомагателна оценка на здравето им. Ако покажат признаци на болестта като висока температура американските жители и чужденци, изключени от възбраната, оповестена предходната седмица, ще бъдат пренасочвани за медицински обзор и няма да им бъде разрешено да продължат пътуванията си. Полетите с евакуирани чиновници на Държавния департамент ще кацат във военни бази и пасажерите ще останат под карантина 14 дни след напускането на Ухан.

Засега заболелите в Съединени американски щати са 11.

Австралийци, евакуирани от Ухан, дойдоха на Великденския остров, където те ще останат за интервала на карантината.

Самолет с 243 пасажери, 14 души екипаж, четирима водачи и представители на здравното министерство, кацна във военна база на към 1200 км северно от Пърт, след което хората бяха превозени с два по-малки самолета на Великденския остров.

Русия разгласи, че отсрочва годишния капиталов конгрес в Сочи, който трябваше да се организира идната седмица, поради епидемията.

Форумът, нормално посещаван от високопоставени политици и задгранични вложители, бе плануван за 12-14 февруари.

Вчера Русия разгласи, че може да депортира чужденци, дали позитивен резултат за ковид, а военни самолети ще изтеглят жителите й от Хубей.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР