Хонконг съобщи днес за рекордните 8674 нови случая на коронавирус,

...
Хонконг съобщи днес за рекордните 8674 нови случая на коронавирус,
Коментари Харесай

Рекорден брой заразени с коронавирус в Хонконг преди задължителното тестване

Хонконг заяви през днешния ден за рекордните 8674 нови случая на ковид, откакто управляващите постановиха най-строгите обществени ограничавания от началото на пандемията в опит да се преборят с внезапното повишение на инфекциите, съобщи Ройтерс.

В града тече и подготовка за наложително тестване на жителите.

От на следващия ден се вкарва условието за имунизационен паспорт за достъп до супермаркети, молове, заведения за хранене и други публични места. Освен това носенето на маски навън става наложително.

Хонконг се придържа към тактика за " динамичен нулев режим " за справяне с ковид, която е сходна на тази в континентален Китай. Тя има за цел да ликвидира гнездата на зараза непременно, вместо да се пробва да поддържа нормалния метод на живот в изискванията на пандемията. Правителството през днешния ден съобщи, че желае да " понижи потока на хора във допустимо най-голяма степен “.

Здравните управляващи оповестиха за 24 смъртни случая, свързани със болестта, до момента в който през вчерашния ден те бяха 32, а новозаразените бяха 6211.

Властите в града ползват оптимални старания за тестване на популацията и за лекуване и изолираност на инфектираните, само че Хонконгският университет предвижда, че идващия месец новите случаи могат да доближат пик от 180 000 дневно.

Днес финансовият министър Пол Чан заяви, че в бюджета за 2022-2023 година са планувани данъчни облекчения, помощи и дотации за дребните бизнеси и за жителите, с цел да се смекчи отрицателното влияние на рестриктивните мерки, които ще са в действие най-малко до 20 април.
ТЕМА преди 18 минути 338 преди 50 минути 1291 преди 3 часа 1073
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР