Хонконг предупреди хората да не целуват кучетата си. Това се

...
Хонконг предупреди хората да не целуват кучетата си. Това се
Коментари Харесай

Не целувайте кучетата си! Померанче е с положителен тест за коронавирус, може да е заразено от човек

Хонконг предизвести хората да не целуват кучетата си. Това се случва откакто тестът на един тестван померан е била позитивна и е посочила ниско равнище на ковид.

Въпреки това, съгласно Световната здравна организация няма доказателства, че домашни любимци като котки и кучета могат да бъдат инфектирани с вируса или да го предадат на хората.

Кучето с позитивна проба е сложено под карантина в център за животни в Хонконг в края на февруари. В момента неговото положение е положително. То ще бъде тествано неведнъж и ще бъде пуснато единствено в случай че резултатите от теста бъдат негативни.

Д-р Чуанг Шук-кван, началник на клона от заразни заболявания на Хонконгския център за отбрана на здравето, съобщи, че управляващите ще преминат през листата с доказани пациенти с ковид, с цел да ревизират дали има други домашни любимци, които считат, че също би трябвало да бъдат тествани, оповестява South China Morning Post.

Департаментът на земеделието, рибарството и опазването в Хонконг съобщи, че съгласно експертите кучето, померанче, е имало " ниско равнище на болест ", което евентуално е пристигнало от човек, заяви The Guardian.

Здравните управляващи, в това число AFCD, въпреки всичко обявиха, че няма доказателства, че самото куче е било инфектирано от човек и има възможност да е прихванало вируса от някаква нечиста повърхнина на открито при досег на устата или носа. Също по този начин се споделя, че хората не би трябвало да изпадат в суматоха за домашните си любимци или да обмислят да ги изоставят.

Според тях то не е показало никакви признаци и въпреки всичко е належащо да се създадат повече проби.

„ В момента AFCD няма доказателства, че домашните любимци могат да бъдат инфектирани с вируса COVID-19 или могат да бъдат източник на зараза за хората “, безапелационни са здравните управляващите.

„ Собствениците на домашни любимци да съблюдават добра персонална хигиена (включително измиване на ръцете преди и след разходка или досег на животните, тяхната храна или хранителни запаси, както и отбягване да ги целуват) и да поддържат чистотата и хигиената в дома си “, приканват още те.

Освен това е належащо хората, които са заболели да лимитират контакта си с животни. Ако има някакви промени в здравословното положение на домашните любимци, би трябвало да се потърси съвет от ветеринарен доктор допустимо най-скоро. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР