Хонконг обяви допълнителни подробности за новия китайски закон за националната

...
Хонконг обяви допълнителни подробности за новия китайски закон за националната
Коментари Харесай

Хонконг разкри нови подробности за спорния китайски закон за националната сигурност

Хонконг разгласи спомагателни детайлности за новия китайски закон за националната сигурност за специфичния административен регион, като сподели, че силите за сигурност имат пълномощие да влизат и претърсват парцели за доказателства и да стопират хора да не напущат региона, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Законът също по този начин ще изисква задграничните и тайвански политически организации и сътрудници да дават информация за дейностите, засягащи Хонконг. Китайският дипломат в Лондон Лю Сяомън упрекна Англия в сериозна интервенция и безотговорни изказвания във връзка със закона. По думите му може да има обилни последствия, в случай че Англия се отнася към Китай като към зложелател или с съмнение.

Хонконгските управляващи повдигнаха първото обвиняване по новия закон за националната сигурност

"Ние желаеме да бъдем ваш другар. Искаме да бъдем ваш сътрудник. Но в случай че желаете да извършите Китай враждебна страна, ще би трябвало да понесете последствията ", съобщи той. Британският министър на външните работи Доминик Рааб отхвърли тези обвинявания. "Това не е груба интервенция във вътрешните работи " на Китай, увери Рааб в изявление за Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР