Хонконг. Най-малко 1,7 милиона души излязоха на улиците на Хонконг

...
Хонконг. Най-малко 1,7 милиона души излязоха на улиците на Хонконг
Коментари Харесай

ТАСС: Организаторите на митинга в Хонконг съобщиха, че на него са присъствали 1,7 милиона души

Хонконг. Най-малко 1,7 милиона души излязоха на улиците на Хонконг в неделя и участваха в огромен антиправителствен митинг на острова. Тази цифра бе обявена на публицистите от представителя на стачкуващите от продемократичното придвижване „ Граждански фронт за правата на индивида “ Джими Шам, представен от TACC .
" Всъщност към момента не сме пресметнали изцяло броя на хората, разпростряли се от залива Козуей до центъра. Ето за какво считаме, че в реалност броят на събраните хора надвишава 1,7 милиона ", сподели деятелят.
Първоначално уредниците на митинга чакаха да съберат минимум 300 хиляди стачкуващи. Полицията към момента не е дала своя брой и оценки.
Организаторите на акцията оповестиха края на събитието. Според кореспондента на ТАСС доста участници са почнали да се разотиват у дома и са се отправили към най-близките метростанции. Отделни групи протестиращи обаче не престават да блокират региона на Адмиралтейството, където са съсредоточени главните държавни здания. Полицията към този момент се въздържа от разпръскването на протестиращите.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР