Хонконг. Масова демонстрация в предградието на Хонконг Юен Лонг събра

...
Хонконг. Масова демонстрация в предградието на Хонконг Юен Лонг събра
Коментари Харесай

ТАСС: В демонстрациите в Хонконг в събота са взели участие 288 хиляди души

Хонконг. Масова проява в предградието на Хонконг Юен Лонг събра 288 хиляди души, съгласно уредниците на неразрешения митинг, представени от TACC .
По-рано полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне стачкуващите. Някои радикални участници хвърляха тухли и други предмети в полицията. Според известия, няколко души са били ранени в конфликтите. За арестувани към момента не се загатва.
Причината за провеждането на демонстрацията в този регион е всеобщ побой на продемократичните деятели от огромна група от незнайни лица. Сто въоръжени с палки и облечени в бели тениски незнайни лица на метростанция Юен Лонг нападнаха стачкуващите, облечени в черно, които се връщаха от протест от центъра на града. Полицията дойде на мястото след 35 минути, когато нападателите към този момент са избягали. В резултат на конфликтите са ранени 45 души.
Протестиращите осъдиха случая и подлагаха на критика полицията за бездействието. Освен това те към момента изискват цялостното и неотменимо отдръпване на закона за екстрадиция.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР