Хонконг е най-скъпият град за чужденци главно заради високите цени

...
Хонконг е най-скъпият град за чужденци главно заради високите цени
Коментари Харесай

Хонконг отново е най-скъпият град за живот на чужденци. София - на 180 позиция

Хонконг е най-скъпият град за чужденци основно поради високите цени на жилищата. Това сочи оповестеното през днешния ден годишно изследване на американската консултантска компания Мърсър (Mercer), информират ДПА и Българска телеграфна агенция.

Градът заема челната позиция за втора поредна година в проучването, обхващащо цените на 200 категории в 209 града, в това число жилища, превоз, храна, облекла, домашен артикули и занимания. Проучването се употребява от фирмите, с цел да дефинират възнаграждението на чиновниците си в чужбина. То мери разноските за живот за чужденци, които може да са разнообразни от междинните разноски за живот на останалите поданици. 

На второ място в класацията се подрежда столицата на Туркменистан Ашхабад, където има хиперинфлация и високи цени на вносните артикули и суровините. Токио заема трета позиция, следван от Цюрих в Швейцария, където се намират още два от най-скъпите градове в първата десетка - Берн (8) и Женева (9). Сингапур е на пето място, като е слязъл с две места по отношение на миналата година, а Ню Йорк е на шесто място. От листата излиза наяве, че градовете в Азия и Африка стават по-скъпи за чужденците.

Китайските градове Шанхай и Пекин са надлежно на седмо и десето място в класацията, което значи, че шест от градовете в челната десетка са азиатски.

Най-скъпият град за чужденци в Африка е Нджамена в Чад, като се подрежда с едно място пред Сан Франциско (16), а Лагосa (17) в Нигерия е с едно място по-напред от Лондон.

София е предходна три позиции обратно по отношение на миналогодишното изследване и тази година е на 180 място, се показва в класацията, оповестена на уеб страницата на Мърсър. Букурещ е на 174 място, Белград - на 183-о, Истанбул - на 156-о, а Атина е на 138 позиция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР