Хонконг. Десетки протестиращи в Хонг Конг организираха дръзко бягство от

...
Хонконг. Десетки протестиращи в Хонг Конг организираха дръзко бягство от
Коментари Харесай

AFP: Протестиращи организираха дръзко бягство от обсадения университет в Хонконг

Хонконг. Десетки протестиращи в Хонг Конг проведоха смело бягство от двудневна полицейска блокада на университетския кампус, като спуснаха въжета от мост до чакащи ги изпод мотоциклети, откакто Пекин още веднъж предизвести, че може да се намеси, с цел да приключи рецесията, обхващаща града, предава AFP .
Сблъсъците избухнаха в ранните часове на вторник (местно време – понеделник вечерта българско време) сред протестиращите и полицията, които заплашиха да употребяват смъртоносна мощ, с цел да освободят деятелите, блокирани в Хонконгския политехнически университет.
Обсадата на университета се трансформира в борба на волята сред полицейските сили в Хонконг и непрестанно изменящото тактиката си протестно придвижване.
В понеделник късно вечерта десетки облечени в черно протестиращи от пешеходен мост се спускаха по въжета пътя изпод, където ги чакаха мотоциклети.
При явно координирани старания десетки хиляди протестиращи се втурнаха към кампуса на университета, с цел да пресечен обсадата, като по едно и също време с това се развихриха конфликти с полицията в квартал Коулун.
Няколко десетки души останаха в кампуса, сподели един протестиращ пред AFP, макар че на редица малолетни беше позволено да изоставен университета след договаряния с полицията.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР