ХОНКОНГ (АП) — износът на Китай се сви през март

...
ХОНКОНГ (АП) — износът на Китай се сви през март
Коментари Харесай

Износът на Китай се сви със 7,5% през март, а вносът също спадна, тъй като търсенето се забавя

ХОНКОНГ (АП) — износът на Китай се сви през март след растеж през първите два месеца на годината, което акцентира неравномерния темперамент на възобновяване на страната от пандемията.

Публикуваните в петък митнически данни демонстрират, че износът е намалял със 7,5% през март по отношение на година по-рано, до момента в който вносът е понижен с 1,9%. И двете числа не дават отговор на прогнозите.

През интервала януари-февруари износът се е повишил със 7,1% на годишна база, до момента в който вносът е повишен с 3,5%.

Китай, втората по величина стопанска система в света, регистрира търговски остатък от 58,55 милиарда $ през март. Излишъкът през първите два месеца на годината е 125 милиарда $.

Спадът на износа частично отразява по-висока база за съпоставяне с март 2023 година, когато износът скочи с 14,8%, откакто стопанската система се отвори още веднъж след безсилие под непоколебим надзор против COVID-19.

Икономиката се забави частично заради рецесията в бранша на парцелите, провокирана от репресиите против несъразмерното...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР