ХОНКОНГ (AP) — Азиатските акции бяха предимно по-високи в сряда

...
ХОНКОНГ (AP) — Азиатските акции бяха предимно по-високи в сряда
Коментари Харесай

Фондов пазар днес: Азиатските пазари следват повишението на Уолстрийт преди ключовата актуализация на инфлацията

ХОНКОНГ (AP) — Азиатските акции бяха най-вече по-високи в сряда след рали на Уолстрийт, което изведе съставния показател Nasdaq до рекордно високо равнище.

Доклад от вторник сподели, че цените остават настойчиво високи на равнище търговия на едро в Съединените щати, преди доста промени в цените да бъдат предадени на потребителите, като показателят на индустриалните цени за април доближава 0,5%, по-висок от прогнозата.

Процентът на инфлация се увеличи през 2024 година, което поражда опасения, че Федералният запас може да има компликации да укроти инфлацията до задачата си от 2%.

Но вложителите бяха успокоени от мненията, направени от ръководителя на Фед Джером Пауъл. Говорейки на панелна полемика в Амстердам във вторник, той удостовери, че централната банка на Съединени американски щати евентуално няма да увеличи главния си лихвен %, с цел да отговори на упоритата инфлация. Но той също по този начин сподели, че увереността му, че инфлацията ще се намали, „ не е толкоз висока, колкото беше “, защото нарастванията на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР