Hongmeng ще бъде универсална система – за компютри и смартфониHuawei

...
Hongmeng ще бъде универсална система – за компютри и смартфониHuawei
Коментари Харесай

Huawei форсира разработката на собствена платформа

Hongmeng ще бъде универсална система – за компютри и смарт телефони

Huawei създава лична мобилна платформа от 2012 година насам и в този момент евентуално ще форсира създаването, на фона на глобите от Съединени американски щати (източник: Huawei)

Мобилната операционна система на Huawei, за която шефът на компанията Ричард Ю заяви през март, към този момент има и съответно име. Тя се назовава Hongmeng и съгласно предварителните информации ще бъде универсална – за компютри и смарт телефони, заяви huaweicentral.

Не се прецизира дали Hongmeng е единствено кодово име на новата Оценка за съвместимост или по този начин ще са назовава и комерсиалният артикул, когато излезе на пазара с устройствата на китайката компания, подложена сега на нарастващ напън от страна на Съединени американски щати.
още по тематиката
Huawei създава лична мобилна платформа от 2012 година насам. Засега няма оповестени периоди за стартиране на системата, само че поради напрегната обстановка и вероятността смарт телефоните на Huawei да останат без поддръжка от Гугъл и Android, е допустимо Hongmeng да се появи още в околните месеци.

Китайският производител към този момент употребява платформата в свои мобилни устройства. Твърди се, че още от предходната година Huawei чака проблеми с поддръжката на Android, откакто се разбра, че компанията създава опция на платформата на Гугъл.

Към момента не са известни механически детайлности за новата операционна система и дали тя ще работи с класическите Android приложения. Ако липсва сходна опция, Hongmeng мъчно ще се наложи на пазара – показателна е историята на Windows Phone, Symbian и други мобилни платформи, които се сблъскаха с дефицит на приложения.

По-рано Huawei тества платформата Fuchsia OS на някои свои смарт телефони. И въпреки че резултатите на бяха оповестени, евентуално тези тествания са помогнали на компанията да усъвършенства личната си система.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР