Хонг Конг затвори училища и спря търговията на фондовата борса,

...
Хонг Конг затвори училища и спря търговията на фондовата борса,
Коментари Харесай

Хонконг е наводнен и поразен от отслабващия тайфун Koinu

Хонг Конг затвори учебни заведения и спря търговията на фондовата борса, откакто отслабващият ураган Koinu донесе пороен дъжд и бурни ветрове на южната китайска територия.

Повече от 150 мм дъжд бяха регистрирани в множеството елементи на Хонконг от среднощ до понеделник сутринта, като преваляванията надвишиха 300 мм в някои региони, демонстрират данните.

Продължавайте да четете < /h2> лист с 4 детайла Празник в средата на есента: Защо Азия полудява по лунни торти

Снимки: Хонконг неподвижен от рискови наводнения от тайфуна Хайкуи Хонг Конг покрит след най-силния дъжд от 140 години Тайфун Саола доближава брега на Китай, откакто удари Хонконг в края на списъка

Хонконгската обсерватория издаде предизвестие за „ черна “ дъждовна стихия – най-високото – за към шест часа, преди да бъде намалено в 10.30 сутринта (02:30 GMT), месец след града беше неподвижен от най-тежките наводнения от 140 години.

Въпреки че Koinu, която умъртви един човек в Тайван предходната седмица, беше отслабнала в мощна тропическа стихия, тя въпреки всичко докара до обилни разтърсвания.

На учебните заведения и детските заведения беше подредено да затворят, а утринната сесия на Хонконгската фондова борса беше спряна. Очакваше се търговията да бъде обновена в 14:00 (06:00 GMT).

Стотици пасажери бяха блокирани на летището в Хонконг през нощта и подземните метростанции, защото Koinu прекъсна полетите и превоза, заяви публичният оператор RTHK.

В началото на септември Хонконг беше спрян от пороен дъжд, който заля улици и наводни търговски центрове и метростанции. Тогава беше издадено и „ черно “ предизвестие.

В китайската провинция Гуангдонг – където се чака Койну да премине по пътя към остров Хайнан – градовете Джухай и Дзянмен издадоха незабавна реакция от равнище III, съгласно новинарската организация Синхуа в неделя.

Предупреждението означаваше, че повече от 35 500 риболовен лодки трябваше да се върнат в пристанището, до момента в който десетки крайбрежни живописни зони бяха краткотрайно затворени.

Южен Китай постоянно е удрян през летния и есенния сезон от тайфуни, които се образуват в топлите океани източно от Филипините и по-късно пътуват на запад.

Но изменението на климата направи тропическите стихии по-непредсказуеми, като в същото време усили интензивността им – донесе повече дъжд и по-силни пориви, които водят до неочаквани наводнения и вреди по крайбрежията, споделят специалисти.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР