Хонг Конг. Стотици хиляди хора се събраха в централната част

...
Хонг Конг. Стотици хиляди хора се събраха в централната част
Коментари Харесай

AFP: Продължават масовите демонстрации в Хонг Конг с искане на оставка та на губернатора на града

Хонг Конг. Стотици хиляди хора се събраха в централната част на Хонконг в неделя на митинг против неодобрявания закон за екстрадицията, като по този начин те желаят да усилят натиска за оставката нa про-китайския губернатор на града Кари Лам, предава AFP .
Протестиращите скандират: " Премахни злия закон! " до момента в който минаваха по улиците, призовавайки за оставката на Кари Лам, която прекъсна работата си по този законопроект в събота след дни на възходящ напън, заявявайки, че е решила погрешно публичното въодушевление.
Многобройните протестиращи минаха по улиците на града и се насочиха към Народното събрание, което е повтаряне на рекордна проява седмица по-рано, за която уредниците оповестиха, че са участвали повече от един милион души.
Критиците се притесняват, че законът, подсилен от Пекин, ще вкара хората в прословутите и непрозрачни китайски съдилища и ще навреди на репутацията на града като безвреден бизнес център.
Въпреки че Лам отстъпи в събота, като зави че стопира работата по закона, тя не се ангажира с окончателното му унищожаване.
Жестът й бързо бе отритнат от водачите на митингите, които я приканиха да подаде оставка, да анулира напълно законопроекта и да се извини за използването на мощ от полицията, употребяваща сълзотворен газ и гумени патрони по-рано през седмицата.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР