Honeycode позволява създаване на мобилни и уеб приложенияAmazon иска да

...
Honeycode позволява създаване на мобилни и уеб приложенияAmazon иска да
Коментари Харесай

Услуга на Amazon елиминира ръчното писане на код

Honeycode разрешава основаване на мобилни и уеб приложения

Amazon желае да направи създаването на приложения налична и за неспециалисти
(снимка: CC0 Public Domain)

Интернет компанията и заоблачен снабдител Amazon пусна нова услуга Honeycode, която разрешава на консуматори без знания по програмиране да създават мобилни и уеб приложения.

Услугата, която сега е на фаза бета проби, изключва изцяло потребността от ръчно писане на код, което я прави налична за потребление от хора, осведомени с езиците за програмиране единствено в учебния курс по компютърни науки.

Amazon подхваща този ход за да разшири потребителската база на облачната си услуга Amazon Web Services (AWS), с която Honeycode е доста тясно обвързвана, отбелязва CNBC.

„ Клиентите ни споделят, че потребността от персонализирани приложения надалеч надвишава опциите на програмистите. С Honeycode съвсем всеки към този момент може да основава мобилни и уеб приложения, без да написа код ”, разяснява Лари Августин, вицепрезидент на AWS.

Потребителите на Honeycode взаимодействат със специфичен графичен интерфейс и набор от шаблони за основаване на избрани стратегии. Списъкът се състои от 11 шаблона, включително управител на събития, надзор на бюджета, управител на инвентара, инструмент за ръководство на наличието (CMS) и други

Honeycode дава графичен интерфейс и набор от шаблони
(екранна фотография: Amazon)

Honeycode употребява бази данни на Amazon Web Services, което дава опция на потребителите да настройват сортирането, филтрирането и обвързването на данните. Представители на Amazon споделят, че структурата за въвеждане на данни при основаване на избрана стратегия в Honeycode е сходна на електронна таблица.

Услугата може да се употребява изцяло гратис, само че с известни ограничавания. Месечна такса от 20 $ дава доста повече благоприятни условия – да вземем за пример, увеличение на размера на една таблица до 10 хиляди реда.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР