Хонелиери по Южното черноморие, приютили бежанци от Украйна, се оплакват,

...
Хонелиери по Южното черноморие, приютили бежанци от Украйна, се оплакват,
Коментари Харесай

Хотелиери: Умоляваме държавата да се разплати с нас по програмата за украинските бежанци, иначе протест

Хонелиери по Южното черноморие, приютили бежанци от Украйна, се оплакват, че месеци наред няма заплащания по програмата за краткотраен заслон. Част от хотелиерите настояват, че са получили преводи от страната предходната година, а други при започване на тази, само че единствено отчасти. 

Очакванията на хотелиерите бяха, че още тази седмица ще получат пари по сметките си, само че към момента пари няма, заради което в Слъчев бряг зрее неодобрение. 

Сред хотелиерите има такива, които не са получавали пари от страната освен месеци, само че и година, споделя Нова тв. 

Умолявам страната да ни отпусне средствата. Има заделени по тази стратегия 18 млн. лв. от 1 юни до в този момент. Моля, разплатете се с нас. Аз персонално имам да получавам над 500 000 лв.. Ако си получа парите, ще се разплатя и аз още на идващия ден. Само 140 000 лв. дължа от налози. От една страна страната ми дължи пари по стратегия, а от друга аз дължа на страната пари за налози и осигуровки, споделя един от хотелиерите. 

Лошото е, че никой не ти дава никакво пояснение за какво тези заплащания към нас не се вършат. Иначе непрекъснато при нас има инспекции и условия, споделя различен човек. 

Миналата година най-малко получавахме пари, въпреки и с два месеца закъснения. А в този момент от половин година не сме получили нито стотинка, а има сътрудници, които още от предходната година не са получили заплащания, разяснява хотелиер. 

Нищо нямаме - нито парите се заплащат, нито има информация какво ще стане с програмата, нито какво ще вършим с хората, които са при нас след 31 юни. И в случай че тези дни не получим изясненост, само може да излезем на деен митинг, разяснява различен човек. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР