Honda обяви, че се оттегля от Формула 1 след края

...
Honda обяви, че се оттегля от Формула 1 след края
Коментари Харесай

Honda обяви, че се оттегля от Формула 1

Honda разгласи, че се отдръпва от Формула 1 след края на сезон 2021.Японският производител обезпечава мотори за Red Bull и АлфаТаури, като оставя и двата тима в търсене на доставчик от 2022-а. Honda, който в началото се завърна в най-престижната автомобилна конкуренция след деветгодишно неявяване през 2015 с Макларън, съобщи, че си потегля, с цел да „ се бори за реализацията на неутралитет от въглерод диоксид до 2050 “ с изследвания и развиване в нови мотори и енергийни технологии. Red Bull, който мина от Рено до Honda мотори предходната година, показа, че „ схваща и почита “ аргументите на японския конструктор за овакантяване, и че тяхното деяние няма да се отрази на поетия ангажимент към Ф1 след подписването на нов контракт предишния месец. Но това ги оставя без различни доставчици за мотори във Ф1.

„ Като отбор ние разбираме какъв брой мъчно е било за Honda Мотор Къмпани да стигне до това решение да се отдръпна от Формула 1 в края на сезон 2021. Промяната на фокуса в границите на автомобилната промишленост докара до решението на Honda да насочи своите запаси към друга сфера и ние разбираме и почитаме аргументите зад това. Тяхното решение съставлява явно предизвикателство за нас като тим, само че ние сме били тук и преди, и с нашата мощ и дълбочина сме добре готови и екипирани да реагираме дейно – нещо, което доказахме и преди. Разочаровани сме, че няма да продължим съдействието си с Honda, само че в същото време сме извънредно горди от взаимния ни триумф, след пет победи и 15 подиума за двата тима, ръководени от Red Bull, и благодарим на всичи в Honda за техните невероятни старания и отдаденост “.

„ Нашият взаимен фокус за остатъка на този сезон и идната акция не са се трансформирали – ще се борим за победи и успех в генералното класиране при водачите и конструкторите. Red Bull остава предан на спорта в дълготраен проект и чака с неспокойствие нова епоха на нововъведения, развиване и триумф. Ще погледнем върху вероятните варианти за най-конкурентния доставчик на мотори оттатък 2022 година “, показа шефът на Red Bull Кристиан Хорнер. След тригодишно наново обединяване с Макларън, Honda стартира своето премеждие с АлфаТаури през 2018, преди да сплоти сили и с основния отбор на Red Bull на идната година, в която тимът завоюва три надпревари. И Red Bull, и АлфаТаури имат по една победа досега през 2020, като Honda е единственият доставчик на мотори с изключение на Mercedes с победи в надпревари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР