Honda Insight вече ще има нова роля на пазара – вече

...
Honda Insight вече ще има нова роля на пазара –
вече
Коментари Харесай

Honda насочва Insight към масовия сектор - видео

Honda Insight към този момент ще има нова роля на пазара – вече не като малочислен пример за горивна изгодност, а като много икономичен само че всеобщ автомобил. Първите две генерации на модела вкараха в гамата на марката освен купата на първия хибриден автомобил на пазара, само че и като доста футуристичен модел, за съжаление останал на пазара в сянката на глобалния първенец Toyota Prius.

Honda, естествено не може да търпи това положение и с трето потомство на модела ще се стреми да потвърди, че си е научила урока. Моделът 2019-а година се стартира в световен мащаб през тази година, а прототишпът му направи обществения си дебют на вървящия сега международен автосалон в Детройт. Това е и част от стратегическия проект на Honda за електрифицирането на една трета от моделната й гама към 2030-а година.

Honda допуска, че моделът ще получи икономичен рейтинг на EPA от над 50 благи с галон /4,6 л на 100/, което ще изравни Insight в смесен цикъл на придвижване с резултатите на Prius и новото прпедложение на пазара Hyundai Ioniq.

Tретото потомство трансформира и външния си стил, забравяйки тези особени форми, присъщи на конкурентните хибридни автомобили на пазара и се доближава до гладкият дизайнерски профил на седаните Civic и Accord. Колата има типичната за Honda "flying wing/летящо крило " радиаторна решетка и това което от Honda наричат "sweeping, coupe-like roofline/ спадаща вид купе покривна линия. "



Това е анти-Prius, настояват вече анализаторите за доста по-конвенционалния само че доста по-приемлив за категорията всеобщ автомобил дизайн. За да станат хибридите съществени играчи в масовия пазарен бранш те би трябвало да изглеждат точно по този начин – по-масови. Дизайнът на Prius, в действителност придизвиква поляризирани мнения и отблъсква някои от кандидат купувачите.

Insight, койт о дебютира на пазара в Щатите през 1999-а като първия за страната бензоелектрически хибрид, направи най-добрите си продажби през 2010-а от 20 962 коли. Това е много надалеч от постижението на първенеца в бранша Prius, привлякъл доста клиенти от Силиконовата котловина и Холивуд, отбелязъл в пика на продажбите си през 2012-а от 236 659 реализации. Палмата на любим на хай-лайфа, обаче скоро му беше отнета от Tesla, само че въпреки всичко резултати му са впечатляващи – 2,2 милона продажби от 2000-а година насам, до момента в който Insight имаше на сметката си 87 313.

Новият Insight ще се нарежда в гамата над модела Civic, само че ще остане встрани от подмарката Clarity на Honda, заделена за електрифицираните й модели. Insight ще ползва познатото задвижване на Honda – двумоторната хибридна система. Колата има многочислени технологии за безопасност и подкрепяне на лидера, вследствие стремежът на марката да предложи доста повече подобни технологии като общоприетоо оборудване за колите си.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР