Honda Civic Type R разписа нови рекорди. Пистата Спа Франкоршамп

...
Honda Civic Type R разписа нови рекорди. Пистата Спа Франкоршамп
Коментари Харесай

Трети рекорд за Honda Civic Type R

Honda Civic Type R разписа нови върхове. Пистата Спа Франкоршамп е една от най-дългите в календара на Формула 1 и на доста други спортни серии – 7.004 км. Богата е на дълги прави и бързи завои, комбинирани с мудни секции, със спускания и изкачвания. Водещите в класа ускоряване и скорост на 2.0-литровия VTEC TURBO мотор на Civic Type R разрешиха на Багет да се възползва от дългите прави и бързо да форсира на бързите завои.
Аеродинамиката също е доста значима за времето за обиколка, а дизайнът на Civic Type R е с безпрепятствено шаси в долната част, отлични челен спойлер и задно крило, които способстваха на съвършеното сцепление и изключителна непоклатимост при висока скорост. Режимът +R в колата и системата за адаптивни амортисьори основават непоклатимост при ръководство, което разрешава висока скорост при прекосяването на именития завой Червената вода (Eau Rouge) и правата Кемел.



" Когато сте с кола с предно предаване, постоянно очаквате недозавиване, само че този автомобил е необикновено уравновесен. На вършиме получавате доста убеденост, защото имате противоположна връзка посредством кормилото, изключително в режим + R. Шасито е доста твърдо, задната част е постоянна и предницата се държи доста добре, с цел да ви даде чудесно сцепление. Аеродинамичният пакет в действителност оказва помощ на колата да се усеща основана за висока скорост и е с необикновено равнище на сцепление. За мен като водач на спортни коли е ясно е, че Type R е роден за пистата, само че с него се усещам също доста добре по улиците при всекидневното шофиране ", показа Бертран Багет за Type R.

Honda реализира рекордно време на Спа Франкоршамп и през 2016 година с предходното потомство Civic Type R. Той направи рекордни обиколки също на " Силвърстоун ", " Ещорил " и " Хунгароринг ". Новото предизвикателство през 2018 година планува да се кара още веднъж на тези три писти това лято. Другите водачи, които ще вземат присъединяване в опитите за върхове в Type R Challenge 2018, са някогашният първенец във Формула 1 и сегашен водач в NSX Super GT Дженсън Бътън, португалецът Тиаго Мантейро – водач WTCR и легендата в BTCC (Британския шампионат за туристически автомобили) Мат Нийл.

Новият връх на пистата Спа Франкоршамп е третият, който е изработен от Honda Civic Type R. През април 2017 година колата стана най-бързият сериен автомобил със задвижване на предните колела на Нюрбургринг Нордшлайфе, като реализира време за обиколка 7:43.8 мин. През май водачът от WTCR, Естебан Гуерери сложи връх от 2:01.51 мин. на пистата Маникур във Франция, което бе част от Challenge Type R.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР