Хомеопатия помага да се справим с вируситеТемпература, мускулни болки, хрема

...
Хомеопатия помага да се справим с вируситеТемпература, мускулни болки, хрема
Коментари Харесай

Нелекувани инфекции често пъти са причина за постоянно запушения нос

Хомеопатия оказва помощ да се оправим с вирусите

Температура, мускулни болки, хрема и главоболие са първите признаци на вирусна зараза. Вместо да се ядосваме, че ни е зле, дано осъзнаем, че организмът има потребност от презареждане, споделя доктор Петър Димитров, общопрактикуващ доктор в Девене и Три кладенци, област Враца. Той е последовател на холистичния метод в лекуването – лекува индивида, а не настрана заболяване.

Организмът ни е комплициран механизъм със характерен вътрешен баланс – във всеки един миг в тялото ни протичат голям брой процеси, милиони молекули циркулират в кръвта и междуклетъчните пространства, вземат участие в биохимични жизненоважни връзки. Този баланс може да се наруши от продължителен стрес, неприятно хранене или вирусна офанзива.

Гърлото страда постоянно, тъй като е „ входна врата “ за организма

Лигавицата в него има значима задача да е първа преграда за микробите. Там е така наречен Валдайеров пръстен – групиране на лимфна тъкан и лимфни съдове, чиято цел е да разпознават и унищожават на място попаднали в гърлото микроорганизми. Те подават сигнал към имунната система за формиране на антитела и основаване на дълготраен имунитет. Ако организмът не се оправи самичък с вирусите, постоянно се стига до бактериална зараза.

За разболяването въздействат и фактори от външната среда – мраз, влага, вятър и нечист въздух. Особено чувствителни са хората с хронични заболявания, тъй като имунната им система работи неефективно. Замърсеният въздух и тютюнопушенето промянят киселинността на лигавицата, отслабват локалния имунитет и водят до ускорено размножаване на попадналите микроорганизми. Честите инфекции на горните дихателни пътища могат да станат причина за алергия. Лимфната тъкан се разраства, появява се непрекъсната секреция. Наслагващите се една след друга инфекции водят до нарушено дишане, по тази причина хората всеобщо се оплакват от непрекъснато запушен нос без същинска хрема. Понякога има и гъст жилест секрет, който основава спомагателни проблеми.

Какво да вършим при първите признаци на вирусна зараза

При настинка, температура, изнемощялост, мускулни болки и главоболие дайте опция на организма да се пребори с вирусите. Почивайте и пийте повече вода и чай, с цел да може с потта и урината да се изхвърлят токсините от инфекцията. До 38.5°С не се предлага понижаването на температурата непременно. Повишената телесна температура задейства имунната система и не разрешава на инфекциозния извършител да се развъжда интензивно. Ценен асистент против всички вируси са Шуслеровите соли. Това са минерални соли, витално значими за вярното действие на клетките. Сол №3 стоманен фосфат подкрепя имунната система в битката с вирусите. Шуслерова сол №4 калиев хлорид се включва в идващия стадий от инфекцията и облекчава отделянето и изчистването на секретите.

При температура над 38.5°С доктор Димитров предлага още сол №5 калиев фосфат , известна с антисептичното си деяние, и №8 натриев хлорид , която спомага за салдото на течностите в организма. Температурата може да се смъкна с вана с хладка вода (30-32° С) – тя е приятна за болния. Алтернативно се вършат обтривания с мокра забрадка или се поставят компреси (бутилки) с хладка вода в слабините и подмишниците, където минават огромни артериални съдове. Все отново внимавайте: както внезапното повишение на температурата, по този начин и понижаването може да провокира спазъм! Етерични масла на капсули също носят облекчение.

Още при първите признаци на грип или простуда започнете банкет на хомеопатичното лекарство Инфлуцид , което е уместно също и за деца над 1 година, и бременни, поучава лекарят. То бързо задейства имунната система. Приемът в острата, начална фаза е по 1 таблетка на всеки час до 12 пъти на ден като таблетката се разтваря под езика или в малко вода и се задържа в устата до асимилиране. Добавете сол №3 по 1 табл. на 15 мин. и ходенето на доктор може да се размине. Не настъпи ли усъвършенстване до 48 часа, потърсете здравна помощ.

„ Инфлуцид може да се приема и като профилактика против вирусни инфекции – 3 пъти по 1 таблетка на ден за 1 месец. При дребните деца профилактично може да се дава и Имунокинд – 3 пъти по 1 табл. на ден за интервал от 1-3 месеца. За хора с продължителен синузит пък предлагам профилактика с Цинабсин за 1-3 месеца 3 х 1 табл. на ден ”, изяснява доктор Димитров. При хронични болести на сливиците той дава Тонзилотрен в същата доза.

В практиката му търсят помощ и доста заболели с прекратени здравноосигурителни права. Те вървят на доктор единствено когато болесттите са неочаквани или са към този момент доста напреднали и хронифицирали. Често са настъпили необратими затруднения, които костват на здравната и обществената система неведнъж повече, в сравнение с обезпечаването на навременна здравна помощ.

Иначе от ден на ден хора се интересуват от естествено и безвредно лекуване на инфекциите на дихателните пътища. Тогава доктор Димитров им предлага комбинирани хомеопатични препарати, които могат да се одобряват във всяка възраст, безвредни са за хронично болните и бременните. Често хората ги възприемат като опция на антибиотичното лекуване, което е погрешно, споделя доктор Димитров. Те могат да бъдат употребявани и независимо, и взаимно с всевъзможни лекарства, без да си взаимодействат неподходящо с тях, като се реализира възстановяване и ускорение на резултата от лекуването. „ Това са медикаменти в цялостния смисъл на думата. Действат, като подтикват естествените възстановителни механизми на организма, вярната обмяна на веществата и енергийните потоци. Съставът им е по този начин селекциониран, че покриват другите болестни реакции. Винаги имат позитивно влияние, без риск за болния и опасения, че нещо е пропуснато в слагането на диагнозата от лице без медицински знания. Продават се без рецепта, “ обобщава лекарят.

Средства за първа помощ, издържали инспекцията на времето

Срещу настинките има изпитани домашни способи и средства, налични за всеки. Още когато усетите, че ви втриса, появят се леко главоболие, замаяност и болки в мускулите, може изкуствено да повишите температурата на тялото посредством стопляне на краката или гореща вана. Целта е да се провокира щедро потене. Помага и пиенето на топъл чай. След това се обличат топли сухи облекла и чорапи, с цел да се резервира топлината. Болният ляга в топло легло и се преоблича, в случай че се изпоти насън.

Преди лягане може да се направи също гаргара с разтвор на сода в топла вода. А в случай че началото на болестта е със запушен нос и раздразнение в региона на гърлото зад носа, може да опитате и инхалация със сода. Вдишва се над парата с отворена и затворена уста за най-малко 15-20 минути. Важно е да се реализира стопляне и навлажняване на лигавицата на носа и гърлото. Изкуственото повишение на температурата на тялото обаче е противопоказно за хора със сърдечно-съдови и мозъчно-съдови болести, хронични инфекции, болести на вените, бъбречни болести и епилепсия, показва още доктор Димитров.

Закаляване навън съгласно сезона

Най-добрата профилактика против вирусите е закаляването от ранна възраст. Правете дихателна гимнастика, разхождайте се повече навън, спортувайте съгласно сезона, акцентира общопрактикуващият доктор. Той напомня, че е значимо също да се приема задоволително количество вода – 30 до 50 мл на кг тегло съгласно сезона. За човек, който тежи 60 кг, това прави 1,8-2 литра на ден. Газираните или енергийните питиета обаче водят до нараснала киселинност на организма, по тази причина би трябвало да се заобикалят. Храната би трябвало да е най-вече алкална, което значи – по-малко месо, мляко и артикули от бяло брашно. Не на последно място – да е разнообразна и прясно приготвена. Вечер може да си позволите чаша алено вино, а на масата да има многообразие от плодове и зеленчуци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР