Холивудският режисьор с български корен, а вече и българско гражданство

...
Холивудският режисьор с български корен, а вече и българско гражданство
Коментари Харесай

Холивудският режисьор Тед Кочев ще представи лично мемоарите си в София

Холивудският режисьор с български корен, а към този момент и българско поданство Тед Кочев идва още веднъж у нас, с цел да показа автобиографията си " Моят живот в киното: Режисьорска версия ", оповестяват издателите му от " Колибри ". Срещата ще бъде на 11 август в 19 ч. в градината на заведението Bookies в София, ул. " Доспат " 37.

Книгата е част от поредицата " Амаркорд ", в която излизат записките на известни режисьори. В нея Кочев, чиито родители емигрират от България преди раждането му, споделя за своите над 3 десетилетия в киното и за работата си със звезди като Грегъри Пек, Ингрид Бергман, Джийн Хекман, Силвестър Сталоун и Джейн Фонда.

Роден в Торонто, Онтарио през 1931 година и израснал в бедните години на Депресията, без кино институт и кинообразование, Кочев съумява да впечатли и Холивуд, и Кан, и да работи в десетки страни. На него принадлежи първият австралийски филм на кинофестивала в Кан, " Да се събудиш в боязън ", един от най-важните филми в историята на Канада - " Обучението на Дуди Кравиц " със " Златна мечка " и номинация за " Оскар ", шлагера " Купон с Дик и Джейн " и несъмнено, екшън класиката " Рамбо: Първа кръв ".

Преди година Кочев бе специфичен посетител на " София филм фест ", като пристигна в България да търси своите корени. Тогава режисьорът получи и българско поданство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР