Холивудският гигант се готви за отпор на Amazon и NetflixПокупката

...
Холивудският гигант се готви за отпор на Amazon и NetflixПокупката
Коментари Харесай

Walt Disney купува Fox за над $66 млрд.

Холивудският колос се готви за отпор на Amazon и Netflix

Покупката на Fox ще направи Disney по-боеспособна против хай-тек колосите с апетити в медийната промишленост

Walt Disney Co. контракти през днешния ден покупката на 21st Century Fox за сумата от 54,2 милиарда $ плюс вдишване на задължения. Двете холивудски компании сплотяват сили в изискванията на възходяща конкуренция от цифрови колоси като Netflix и Amazon.

В обсега на договорката са кабелната група 20st Century Fox, която включва FX Networks, National Geographic и над 300 интернационалните канали, както и 22 районни спортни мрежи, заяви CNET.
още по тематиката
Освен това Disney удвоява каузи си в услугата за видео стрийминг Hulu до 60%, с което ще получи по-лесен достъп до възходящата група от консуматори, които не употребяват стандартни телевизионни услуги.

Общата сума по договорката е 66,1 милиарда $, като в нея е включен и дълг от 13,7 милиарда $. С поглъщането, Disney ще затвърди позицията си на най-голяма обичайната медийна компания в света.

Популярните франчайзи на Fox – X-Men, Deadpool и „ Planet of the Apes ” – минават в ръцете на компания, която към този момент разполага с Marvel, Star Wars и анимационните филми на Pixar. Комбинираната компания ще има и героите на Мики Маус и Симпсън.

Консолидацията на Disney и Fox основава холивудски мастодонт, кадърен да се опълчи на богати софтуерни компании като Amazon и Netflix, които влагат големи средства в медийното произвеждане.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР