Холивудският актьор, режисьор, продуцент и активист Джордж Клуни заклейми расизма

...
Холивудският актьор, режисьор, продуцент и активист Джордж Клуни заклейми расизма
Коментари Харесай

Джордж Клуни сравни расизма с пандемия

Холивудският артист, режисьор, продуцент и деятел Джордж Клуни жигосах расизма в трогателно есе, сравнявайки го с пандемия, за която към момента не е открита ваксина, на фона на митингите в Съединени американски щати след гибелта на Джордж Флойд, заяви Контакмюзик.

В есето си за "Дейли бийст " 59-годишният Клуни хвали "реакцията на неподчинение " против "системното грубо отношение " към чернокожи хора.

"Колко пъти сме били очевидци на убийствата на цветнокожи хора от полицията? Тамир Райс, Филандо Кастил, Лакан Макдоналд. Едва ли някой се съмнява, че Джордж Флойд беше погубен. Видяхме по какъв начин той пое последния си мирис в ръцете на четирима полицейски чиновници. Сега сме очевидци на друга реакция на неподчинение против систематичното грубо отношение към наши съграждани, каквато наблюдавахме и през 1968, 1992 и 2014 година ", написа Джордж Клуни.

Джордж Клуни наскърбен поради скандални разкрития за артикул, който популяризира

"Не знаем по кое време тези митинги ще стихнат. Надяваме се и се молим, че повече никой няма да бъде погубен. Знаем обаче също, че малко неща ще се трансформират ", добавя артистът.

Джордж Клуни насочва апел за фундаментална смяна, която да постави завършек на расовите предубеждения, и съпоставя проблема с актуалната коронавирусна пандемия.

"Гневът и възприятието на изтощение още един път ни припомнят какъв брой малко сме израснали като страна след първородния ни грях - робството. Фактът, че не купуваме и продаваме други човешки същества не е мотив да се окичим с орден. Нуждаем се от смяна в използването на законите и в престъпната ни правосъдна система. Това е нашата пандемия. Тя заразява всички нас и за 400 години към момента не сме разкрили ваксина ", написа Клуни.

Джордж Клуни прикани да бъдат бойкотирани султански хотели

Изразявайки неодобрението си към Доналд Тръмп, Клуни насочва апел към американците на идните президентски избори да гласоподават за човек, който е "еднакво обективен към всички жители ", добавя Българска телеграфна агенция.

"Имаме потребност от законодатели и политици, които третират еднообразно заслужено всички наши жители, а не от водачи, които подклаждат ненавист и принуждение. Така че тази седмица, до момента в който се чудим какво би трябвало да създадем, с цел да се оправим с тези видимо неразрешими проблеми, дано просто си спомним, че ние сме виновни за тях и ние можем да изправим нещата. Има единствено един метод, който може да донесе трайна смяна в тази страна: Гласувайте ", приканва Джордж Клуни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР