Холивудският актьор Кърк Дъглас почина на 103-годишна възраст, съобщи вчера

...
Холивудският актьор Кърк Дъглас почина на 103-годишна възраст, съобщи вчера
Коментари Харесай

Легендата Кърк Дъглас почина на 103 години

Холивудският артист Кърк Дъглас умря на 103-годишна възраст, заяви през вчерашния ден синът му, известният артист Майкъл Дъглас, представен от организациите.

С голяма горест аз и моите братя оповестяваме, че Кърк Дъглас ни напусна през днешния ден на 103-годишна възраст ", съобщи Майкъл Дъглас в Инстаграм.

"За света той бе легенда, артист от златната епоха на киното, който доживя до напреднала възраст, човеколюбец, чиято отдаденост на справедливостта и идеите, в които вярваше, задават стандарт, към който всички ние да се стремим ", добави Дъглас.

Сред най-известните филми, в които се снима Кърк Дъглас, са "Асо в ръкава " (1951 г.), "Лошият и хубавицата " (1952 г.), "Жажда за живот " (1956 г.), "Пътеки на славата " (1957 г.), а също и "Спартак " (1960 г.). Актьорът е изиграл функции в над 80 кино лентата. През 1996 година той получи "Оскар " за изцяло творчество.

Исур Даниелович Демски, както е рожденото име на Кърк Дъглас, е роден на 9 декември 1916 година в Ню Йорк. Син е на съветски еврейски имигранти. Докато учи в университета, се интересува от спорт и по-точно от битка. По-късно обаче се насочва към актьорското майсторство и е признат в Американската академия за трагични изкуства. След като служи в армията по време на Втората международна война, взе участие в няколко театрални постановки.

През 1943 година се дами за Даяна Дъглас. Двамата се развеждат през 1951 година Три години по-късно той се дами за Ан Байдънс, с която е и до през днешния ден. От двата си брака има четири деца и всички са момчета – Майкъл Дъглас, Ерик Дъглас, Джоел Дъглас и Питър Дъглас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР