Холивудски телевизионни актьори обявиха, че ще се присъединят към продължаващата

...
Холивудски телевизионни актьори обявиха, че ще се присъединят към продължаващата
Коментари Харесай

Гилдията на актьори в Холивуд обяви стачка

Холивудски телевизионни артисти оповестиха, че ще се причислят към продължаващата стачка на сценаристите в най-голямото прекъсване на промишлеността от повече от 60 години , оповестява БиБиСи.

Гилдията на актьорите упорства стрийминг колосите да се съгласят на по-справедливо систематизиране на облагите и по-добри условия на труд. Около 160 000 души се включват в протестните дейности. Това значи, че по-голямата част от американските кино и телевизионни продукции ще останат на пауза.

Стачката на актьорите стартира в среднощ в Лос Анджелис . В петък сутринта сборният пункт е пред централата на Netflix в Калифорния. След това протестиращите ще преминат към Paramount, Warner Bros и Disney.

Синдикатът, публично прочут като Гилдията на екранните артисти - Американската федерация на телевизионните и радио артистите, също желае гаранция, че изкуственият разсъдък (AI) и компютърно генерираните лица и гласове няма да бъдат употребявани за заменяне на артисти.

Друго условие на Гилдията на телевизионните артисти към услугите за стрийминг е актьорите да получават по-високо главно възнаграждение и бонуси от повторения на филми и стратегии, в които са взели участие.

В стачката се включват десетки хиляди артисти, които получават доста по-малко възнаграждение за второстепенни функции.

Отделно към 11 500 члена на Гилдияна на американските писатели също стачкуват. Не упорстват за по-добро възнаграждение и по-добри условия на труд.

Това е първата обща стачка на двете гилдии от 1960 година, когато гилдията на актьорите бе водена от някогашния американски президент Роналд Рейгън.

Гилдията на режисьорите не взе участие в стачката.

Групата, представляваща филмовите студиа, Алиансът на филмовите и телевизионни продуценти, осъди стачните дейности.
 Оливър Стоун вижда цензура в Холивуд, филми с рецензии към армията на Съединени американски щати и Централно разузнавателно управление на САЩ се спирали
Оливър Стоун вижда цензура в Холивуд, филми с рецензии към армията на Съединени американски щати и Централно разузнавателно управление на САЩ се спирали

През 1980-те години системата била по-разхлабена

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР