Холивудската звезда простреля смъртоносно операторка на снимачната площадкаПрокурорите планират да

...
Холивудската звезда простреля смъртоносно операторка на снимачната площадкаПрокурорите планират да
Коментари Харесай

Съдят Алек Болдуин за непредумишлено убийство

Холивудската звезда простреля смъртоносно операторка на снимачната площадка

Прокурорите възнамеряват да обвинят артиста Алек Болдуин в непредумишлено ликвидиране при смъртоносната пукотевица във кино лентата " Rust " през 2021 година, заяви CNN, предава БГНЕС.

В резултат на стрелбата на снимачната площадка почина операторката Халина Хътчинс, откакто беше улучена с военен патрон, изстрелян от реквизитен револвер, държан от Болдуин.

Болдуин твърди, че не е натискал спусъка на револвера и трансферира отговорността за нещастието върху отговорника за оръжията и асистента по реквизита на кино лентата, както и върху асистента на режисьора, който му е предал револвера. Адвокатите на членовете на екипа упрекват Болдуин в отклонение на виновността.

Освен артистът Алек Болдуин, съгласно прокуратурата, отговорникът за оръжията на кино лентата " Rust " Хана Гутиерес Рийд ще бъде упрекната в две обвинявания за непредумишлено ликвидиране на Халина Хътчинс на снимачната площадка.

През март 2022 година Гутиерес Рийд декларира, че не е била извикана да ревизира револвера, от който в последна сметка е изстрелян военен патрон, ранил съдбовно Хътчинс. Тя направи изказването в отговор на правосъдно дело, в което Болдуин съобщи, че Хътчинс му е споделила да натисне спусъка.

" Г-н Болдуин е знаел, че в никакъв случай и при никакви условия не може да насочи огнестрелно оръжие към членовете на екипажа и е имал обвързване за сигурност към сътрудниците си ", съобщи Гутиерес Рийд.

" Въпреки това той насочи револвера към Халина преди съдбовния случай обратно на всички правила и здравия разсъдък ", добави тя.

На Болдуин и Гутиерес Рийд ще бъдат повдигнати " различни обвинявания " за две непредумишлени убийства, което значи, че правосъдните заседатели ще решат освен дали двамата са отговорни, само че и съгласно кое правно определение за непредумишлено ликвидиране.

Според окръжния прокурор, и в двата случая присъдата е до 18 месеца затвор и санкция до 5000 $.

Едно от определенията обаче включва увеличение на наказването за огнестрелно оръжие или в допълнение наложително наказване, защото е употребявано огнестрелно оръжие. В този случай закононарушението може да се санкционира със наложителни 5 години затвор.

Окръжният прокурор съобщи, че няма да бъдат повдигани съответни обвинявания за прострелването на режисьора на кино лентата Джоел Соуза, което не е довело до гибел.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР