Холивудската актриса Гуинет Полтроу благодари на съдебните заседатели, които я

...
Холивудската актриса Гуинет Полтроу благодари на съдебните заседатели, които я
Коментари Харесай

Гуинет Полтроу получава 1 долар и е освободена от отговорност за ски катастрофа

Холивудската актриса Гуинет Полтроу благодари на правосъдните заседатели, които я признаха за почтена за ски злополуката през 2016 година в курорт в американския щат Юта, заяви Би Би Си. 76-годишният пенсиониран оптометрист Тери Сандерсън съобщи, че госпожа Полтроу се е блъснала в него и му е предизвикала пострадвания, довели до смяна на живота му.



Гуинет Полтроу

Сандерсън, който искаше 300 000 $ (245 000 паунда) обезщетение, съобщи, че присъдата от четвъртък е " доста разочароваща ". Съдебните заседатели застанаха на страната на 50-годишната актриса, която от своя страна също упрекна Сандерсън за случая и предяви срещуположен иск за 1 $, плюс разноските по правосъдното дело.

Jurors in Gwyneth Paltrow’s ski crash trial said Terry Sanderson was “100 percent ” at fault on a slope in Park City, Utah, and awarded the actress $1, the sum she had requested in her countersuit.
— The New York Times (@nytimes)
Изслушвайки присъдата, Полтроу беше безизразна, по-късно излезе от залата, като се спря за малко, с цел да поговори със Сандерсън. По-късно той разкри, че тя му споделила: " Пожелавам ти всичко най-хубаво ". Той дал отговор: " Благодаря ти, скъпа. "



Гуинет Полтроу и Тери Сандерсън

В изказване, оповестено под формата на стори в Инстаграм, носителката на " Оскар " акцентира: " Чувствах, че съгласяването с подправен иск компрометира моята честност. "

Тя добави, че е удовлетворена от резултата и благодари на съдията и 8-членното жури за " деликатното им отношение към този случай ".

На журито бяха нужни три часа за разискване, с цел да признае единомислещо, че Сандерсън е напълно отговорен за случая и да присъди на Полтроу символичната сума, за която тя настояваше.

Противоречиви истории

Пред медиите юристът ѝ Стив Оуенс съобщи, че Полтроу " в предишното се е застъпвала за това, в което има вяра ". " Тази обстановка не е по-различна и тя ще продължи да отстоява това, което е вярно ", посочи той.



Адвокатът Стив Оуенс показва на съда заключителната си тирада, в която твърди, че клиентката му Гуинет Полтроу не се е сблъскала със 76-годишния мъж, който я съди

След това Сандерсън твърдеше, че той е бил този, който се е блъснал по ската, и допусна, че “звездната мощ ” на Гуинет Полтроу ѝ е помогнала в съда.



Тери Сандерсън

" Получаваш някакво хипотетично доверие от това, че си прочут човек ", сподели той. " Наистина, кой желае да се изправи против известна персона? ", попита той реторично.

По време на двуседмичния правосъден развой бяха изслушани десетки очевидци с спорни показания за това кой в кого се е блъснал. Според описа на Сандерсън актрисата се е блъснала в него на пистата за начинаещи в курорта Диър Вали в Парк Сити. След това, по негови думи, Полтроу си тръгнала, до момента в който той останал в безсъзнание в снега със счупени ребра. В резултат на случая е получил мозъчна контузия, която трансформирала живота му, свидетелства той.



На свидетелската пейка звездата от " Влюбеният Шекспир " и " Железният човек " предложи напълно друга версия. Тя съобщи, че господин Сандерсън се е забил със ски непосредствено в гърба ѝ, до момента в който тя се е спускала по ската с двете си деца.

" Помислих си: " Това смешка ли е? Дали някой прави нещо извратено? Това е в действителност, в действителност необичайно ", споделя тя в показанията си. Сандерсън е бил в схващане, когато тя се е отдалечила със ски, споделя Полтроу, и даже ѝ се е извинил.

Адвокатите на Полтроу упрекнаха Сандерсън, че се пробва да се възползва от славата на клиентката им, като го попитаха за имейл, който той изпратил на дъщерите си малко след конфликта. В електронното писмо пишело: " Аз съм прочут ".

По време на делото се откроиха любопитни въпроси, като да вземем за пример, заложените от юристите към Гуинет Полтроу за растежа ѝ и какъв брой близка е с певицата Тейлър Суифт.

В правосъдната зала се развихри и проблем поради даване на " подарък " от страна на Полтроу към чиновниците от правосъдната защита. В последна сметка подаръкът беше отритнат от съдията. По-късно един от охранителите на актрисата съобщи пред Би Би Си, че тя е желала да им купи обяд.

В друга замяна на реплики Кристан ВанОрман, един от юристите на Сандерсън, споделил на Полтроу по време на разпит, че тя му завижда за височината.

This Gwyneth Paltrow testimony is like an SNL skit.
— Amee Vanderpool (@girlsreallyrule)


Британската медия напомня, че в началото Тери Сандерсън се опита да съди Полтроу за 3,1 млн. $, само че делото беше прекъснато.

Снимки: БГНЕС
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР