Холивудската актриса Анджелина Джоли се обяви в подкрепа на подновяването

...
Холивудската актриса Анджелина Джоли се обяви в подкрепа на подновяването
Коментари Харесай

Анджелина Джоли подкрепи закон за защита от домашно насилие

Холивудската актриса Анджелина Джоли се разгласи в поддръжка на подновяването на действието на изминал преди много време американски закон за отбрана от домашно принуждение, предадоха Ройтерс и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.
Тя изрази позицията със сълзи в очите в тирада, която произнесе пред Конгреса на Съединени американски щати. С трептящ глас Джоли приказва за дамите и децата, "за които това законодателство идва прекомерно късно ".

"Застанала тук в центъра на властта на нашата нация, мога да мисля единствено за всички, които са били принудени да се усещат безсилни пред насилниците си поради система, която не съумява да ги отбрани ", съобщи актрисата и правозащитничка.

Часове по-късно двупартийна комисия от американски сенатори разгласи, че е реализирано съглашение за възобновяване на действието на наредбата. Законът за насилието над дами изтече в края на 2018 година и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, до момента в който беше сенатор, води акция за възобновяването му.

Камарата на представителите го утвърди преди година, само че той се забави в Конгреса поради разногласия за достъпа до оръжия и други проблеми.

"Причината, заради която доста хора се борят да излязат от обидни обстановки е, че са принудени да се усещат безполезни. Когато Конгресът мълчи, прекомерно ангажиран, с цел да възобнови действието на Закона за насилието над дами в продължение на десетилетие, това ускорява чувството за безполезност ", сподели Джоли.

След като сенаторите оповестиха, че е реализирано съглашение, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи: "благодарен съм, че този сериозно значим двупартиен законопроект се движи напред и чакам да бъде на бюрото ми без закъснение ".

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР