Холивуд е кралството на мечтите. Блестящият дворец, в който сънищата

...
Холивуд е кралството на мечтите. Блестящият дворец, в който сънищата
Коментари Харесай

Кралството на кунилингуси и фелацио

Холивуд е кралството на фантазиите. Блестящият замък, в който сънищата се сбъдват. Крепостта, която пази демократичните хрумвания и демокрацията, демонстрираща възхода на свободното общество.

Сега се оказа, че тази цитадела е била построена посред трап, напълнен със семенна течност и дамски парфюм.

Харви Уайнстийн до неотдавна беше считан за легенда в Холивуд. Като продуцент той сътвори същинско ново течение в киното, което комбинираше концепциите на самостоятелното и качествено изкуство и тези на комерсиалните филми.

Лентите, зад които той стои потвърждават, че Холивуд може да съществува освен с помощта на супергероите и извънземните. Уайнстийн стои зад заглавия като „ Добрият Уил Хънтинг “, „ Криминале “, 'Джанго без окови “, „ Речта на краля “ и „ Влюбеният Шекспир “. Неговата активност е дала път в промишлеността на имена като Куентин Тарантино, Мат Деймън и Бен Афлек.

Дълги години Уайнстийн беше колосът, крепящ Холивуд на раменете си, и първенецът на Демократическата партия. Сега той е срутен заточеник. Това стана, откакто години наред Уайнстийн „ прослушвал “ актриси по халат и във възбудено положение.

Повечето от най-известните актриси в Холивуд си признаха, че са били жертви на полов тормоз от страна на Уайнстийн.

Сред тях са Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Лупита Нионго. Насилвани или напряко изнасилвани са били още асистентки в компанията на Уайнстийн, както и журналистки.

Особено потресаваща е историята на италианската актриса и режисьор Азия Ардженто. Тя призна, че когато била на прослушване при Уайнстийн, той непосредствено и разтворил краката и по-късно й направил орална обич. И тук идва същинският скандал.

Самата Ардженто признава, че в следствие още веднъж е имала полови контакти с продуцента. Тя твърди, че било от боязън, единствено че се оказва, че тези контакти са й отворили много порти в бизнеса.

Оплаквания за подмятания и принуждение насочиха още Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу. Адвокати обясняваха, че те са проговорили чак в този момент, тъй като към този момент не се страхували. Само че от какво имат да се опасяват особено те двете.

Джоли е щерка на именития Джон Войт, което ще рече, че единствено с една дума е можела да завърши целия призрачен сън. Самата Полтроу е щерка на режисьора и продуцент Брус Полтроу. Те двете надали са били беззащитни девойки незнаещи защо става въпрос.

Още повече и двете са имали връзка с Брад Пит. Излязоха сведения, че Пит се е опитвал да се саморазправи с Уайнстийн, когато схванал, че той се е опитал да посегне на Полтроу, която по това време му е била гадже. В следствие той подписа брак и с Джоли, тъй че надали има късмет да не е знаел и за нея. Само че си е замълчал.

Мат Деймън описа, че знаел за обвиняванията на Полтроу от дълго време. Научил от приятеля си Бен Афлек, който в предишното имал връзка с Полтроу. Самият Деймън обаче не обърнал изключително внимание, защото по това време Полтроу се славела като любимката на Уайнстийн и получавала основни функции наред в неговата компания „ Miramax”. Самият той допуска, че евентуално двамата са сключили съглашение за мир. Така Полтроу получавала огромни функции, а Уайнстийн е избегнал проблемите.

Лупита Нионго разгласи, че Уайнстийн е желал да я масажира, до момента в който гледали филм в имението му. Тя настояла тя да го масажира и избягала сега, в който той решил да си смъкна панталоните. Представители на Уайнстийн оповестиха, че той си спомня друг случай и че даже преди време Нионго персонално го е поканила на своя премиера на Бродуей.

Тоест тук има едно голямо двуличие, което разрушава красивия свят на Холивуд. Оказва се, че самият Уайнстийн е сключил редица извънсъдебни съглашения за дискретност.

Сексуалното посягане безспорно е нещо непоносимо. Явно обаче много актриси са се възползвали от къси заигравания с продуцента, с цел да получат по-сериозни функции. Не е инцидентно, че Уайнстийн в продължение на над 20 години е пипал под дърво и камък. Просто за някои жертви е било по-полезно да осребрят унижението вместо да го разкрият.

Оказва се, че редица артисти са предполагали за протичащото се. Те обаче се оправдават, че не са предполагали защо тъкмо става въпрос. Всъщност е доста евентуално да са предполагали, само че са предпочитали да не си скапват връзките с индивида, който може да продуцира бъдещите им филми.

Дълги години Уайнстийн държеше в ръцете си някои от най-силните функции в Холивуд. Ако искаш да си актриса в блокбастърите, отиваш в „ Дисни “. Ако искаш да си актриса от елита обаче отиваш при Уайнстийн, който работи с най-хубавите режисьори и продуцира филмите – кандидати за „ Оскар “.

Не е инцидентно, че истината лъсва чак в този момент. През последните години Уайнстийн не носи онази магия и застана зад няколко, не чак толкоз сполучливи плана. Колосът се смали и просто пристигна време да бъде срутен.

Проблемът е, че цялата демократична теория на Холивуд беше разрушена. Само преди година доста от тези хора много защитаваха програмата на Хилари Клинтън и посочваха Доналд Тръмп като полов принудител и гамен. Самият Уайнстийн е измежду водещите донори на Демократическата партия и персонален другар с Клинтън и Барак Обама.

Редица холивудски артисти се възмущават на изказвания против имигрантите или против малцинствата. Сексизмът пък е закононарушение номер едно. Сега се оказва, че доста от тези герои са си затваряли очите или просто са се правели, че не виждат всеобщи актове на полово принуждение. Как обаче един Куентин Тарантино да нападне Уайнстийн, откакто той стои зад множеството му филми.

Вече обаче започнаха да се появяват от ден на ден обвинявания против известни артисти за непристойно държание. В момента Холивуд се пробва да си измие ръцете с Уайнстийн. Много артисти и актриси се възмущават, най-малко обществено, от неговите дейности.

Само че доста от тях преди години ръкопляскаха на крайници, когато Роман Полански получи „ Оскар “. Същият оня Полански, който от десетилетия отхвърля да се върне в Съединени американски щати, тъй като е наказан за обезчестяване на малолетна.

Между другото това обезчестяване е станало в дома на Джак Никълсън, като неговата тогавашна другарка Анджелика Хюстън е чула много неща до вратата. Още един образец за лицемерието, което царува в този бизнес, когато се приказва за полов тормоз.

Преди няколко дни Кейт Уинслет наивно съобщи, че е чувала за полов тормоз в тези среди, само че не вярвала, че това е истина. През тази година пък Кейси Афлек получи удовлетворени овации при приемането си на „ Оскар “, макар че и против него има обвинявания за обезчестяване и тормоз.

Днес в Холивуд е безшумно. Уайнстийн беше изпъден от компанията си, която е пред банкрут. Индустрията ще трансферира своите грехове на оралните милувки, раздавани в неговата спалня. Идеята за царството на фантазиите и демократичните хрумвания обаче рухна. Тези, които преди година псуваха Тръмп за неприлични сексистки реплики по време на частен диалог, през днешния ден мълчат отговорно, тъй като в случай че не са знаели, значително са подозирали за поредност от кунилингуси и фелацио, които техният добър другар е осигурявал на гърба на начинаещи актриси.

Тази промишленост е съградена върху опиати, секс и нечистотия, които обезверено се пробва да забърше. Докато го прави обаче ще е добре да не чете уроци по морал на елементарни хора, които очевидно са много по-морални от нейните представители. Кралството към този момент не е толкоз красиво, колкото ни го представяха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР