Холгер Руне заяви, че не само не взема отношение в

...
Холгер Руне заяви, че не само не взема отношение в
Коментари Харесай

Руне: Мразя споровете на тема „Най-великият в историята“


Холгер Руне съобщи, че освен не взема отношение в разногласията по тематиката за това кой е най-великият тенисист в историята, а в противен случай – те даже го нервират. Роджър Федерер се отдръпна с 20 трофеи от Големия шлем и като рекордьор по титли от Уимбълдън, само че през идващия сезон другите представители на „ Голямата тройка “ – Рафаел Надал и Новак Джокович, ше продължат съревнованието между тях.

Руне, който бе една от приятните изненади на сезон 2022, съобщи, че този диалог съвсем в никакъв случай не се води измежду останалите играчи в съблекалнята, както и че всеки от „ Тримата огромни “ има съществени учредения да смята себе си за №1 в историята.

„ Нямам мнение по тази тематика. Честно казано, ненавиждам дебатът за това кой е най-великият в историята “ – сподели датчанинът пред английското издание Express. Всички приказват за това кой е спечелил най-вече трофеи, кой има най-вече титли от Големия шлем, кой е бил №1 в продължение на най-вече седмици и всичко останало. Аз мисля, че и тримата са невероятни. Те пренаписаха историята и накараха нас, младите играчи, да имаме вяра, че всичко е допустимо. Рекордите съществуват, с цел да бъдат подобрявани. Смятам, че постигнатото от Надал, Федерер и Джокович е нещо положително освен за предишното и сегашното, само че и за бъдещето на тениса, защото те накараха останалите играчи да покачат равнището си и да си слагат по-високи цели “.

Световният №11 бе безапелационен, че е убеден в възможностите си да провокира Надал и Джокович и да се бори за най-големите титли, както го направи Карлос Алкарас през 2022 година „ Смятам, че съм изцяло кадърен да го направя. Хубаво е, че Надал и Джокович към момента са на върха, защото, както споделих, те стимулират всички ни и знам, че би трябвало да дам най-хубавото от себе си, в случай че желая да играя сполучливо против тях “.

Руне към момента не е играл против Надал, а салдото му против Джокович е 1-1. Сърбинът надви в първи кръг на миналогодишния US Open, а роденият в Гентофте тенисист победи на финала на Мастърс шампионата в Париж през 2022. Руне ще стартира новия сезон с присъединяване на ATP 250 шампионата в Оукланд, който ще се организира от 9 до 15 януари. Към момента датчанинът е втори в схемата, като пред него е само Каспър Рууд.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР