Холгер Руне ще е съперник на Григор Димитров на осминафиналите

...
Холгер Руне ще е съперник на Григор Димитров на осминафиналите
Коментари Харесай

Миналогодишният финалист разделя Григор Димитров от място на 1/4-финалите в Монте Карло

Холгер Руне ще е противник на Григор Димитров на осминафиналите в Монте Карло. Датчанинът също през днешния ден трябваше да доиграе мача си от втория кръг, само че разликата беше, че международният номер 7 трябваше да работи доста по-здраво за успеха. Миналогодишният финалист водеше със сет и пробив на Сумит Нагал (6:3 2:1), само че се стигна до рибрейк незабавно след почивката, а " щастливия губещ " не спря дотук и изравни общия резултат с извънредно въодушевен тенис.

Решителният сет също стартира доста оспорвано и индиецът изравни от 0:2 до 2:2 с  доста смела игра, само че най-после се пречупи и любимецът се наложи с финалното 6:3 3:6 6:2. По този метод ще следим повтаряне на тазгодишния край в Бризбейн, когато първата ни ракета надделя 20-годишния си противник и по този начин завоюва своята първа купа от 7 години насам.

Досега Димитров и Руне имат 3 изиграни срещ между тях, а българинът има задатък от 2:1 победи, само че за пръв път ще премерят сили между тях на клей. Самата среща е сложена под номер четири в програмата на " Корта на принцовете " и ще стартира след конфликта сред Стефанос Циципас и Александър Зверев, а любопитното е, че Григор сигурно ще изпревари скандинавеца в международната класация, в случай че го победи и ще бъде най-малко под номер осем в идващото издание на международната класация, тъй като младокът към момента е застрашен от това да загуби най-малко 590 точки от актива си в класацията на ATP.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР